Handelsgebuurtekring Walwein in Brugge viert nieuwe jaar met nieuwe voorzitter

Redactie KW

De Brugse handelsgebuurtekring Walwein – met daarin onder meer het Walplein, Wijngaardplein en Wijngaardstraat – presenteerde tijdens de nieuwjaarsreceptie in brouwerij De Halve Maan haar nieuwe voorzitter Gianni Noë.

Handelsgebuurtekring Walwein zoekt voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie telkens een andere locatie in de buurt op en kwam deze keer terecht bij brouwerij De Halve Maan, huis van de populaire biertjes Brugse Zot en Straffe Hendrik. Het was dan ook managing director van De Halve Maan Xavier Vanneste die met zijn brouwerij instond voor de organisatie van de receptie én die de genodigden verwelkomde. Het was ook voor Xavier Vanneste een bijzondere gelegenheid want net vandaag vierde hij zijn veertigste verjaardag. Zijn familie liet dan ook een fraaie verjaardagstaart aanrukken en zette samen met de andere genodigden een ‘happy birthday’ lied in.

Handelsgebuurtekring Walwein in Brugge viert nieuwe jaar met nieuwe voorzitter

Daniel Jonckheere, afscheidnemend voorzitter van de handelsgebuurtekring, dankte op zijn beurt Xavier Vanneste voor de gastvrijheid en ondersteuning tijdens de voorbije drie jaren van zijn voorzitterschap. Hij dankte ook zijn medebestuursleden voor het geleverde werk. “Handelaars zijn in principe concurrente maar hier op en rond het Walplein en de Wijngaardstraat heb ik het gevoel dat we allemaal vrienden zijn”, zei een duidelijk geëmotioneerde Daniel Jonckheere, de uitbater van bier- en souvenirwinkel Bierpaleis. Hij dankte ook het stadsbestuur, in het bijzonder voor de dit jaar bijzonder mooie sfeerverlichting tijdens de eindejaarsperiode in de buurt en in het kader van Wintergloed.

Daniel introduceerde vervolgens de nieuw verkozen voorzitter Gianni Noë. De nieuwe jonge voorzitter is al van kindsbeen aanwezig op het plein omdat de vader van zijn beste vriend actief was als uitbater van het grillrestaurant De Wijngaard. Gianni ging later zelf werken in De Wijngaard en runde ook een kleine twee jaar samen met enkele vennoten zijn eigen restaurant in de buurt. Ook daarna bleef hij actief in de horeca op en rond het plein en sinds enkele jaren woont Gianni ook vlakbij de brouwerij De Halve Maan op het Walplein. “Ik ben echt wel een stuk vergroeid met deze buurt en iedereen kent me hier”, zegt Gianni. “Dat zal ook wel de reden zijn waarom de vorige voorzitter Daniël me vroeg of ik het van hem wilde overnemen als voorzitter. Ik heb inderdaad momenteel geen eigen zaak in deze buurt maar dat lijkt me geen probleem en dat is het blijkbaar ook niet voor de mensen uit het bestuur die me hebben voorgedragen. Het kan zelfs een voordeel zijn dat ik op die manier helemaal neutraal en onbevooroordeeld kan handelen, ik heb immers geen eigen belangen. Ik wil alvast samen met een team van zowel jonge mensen met frisse ideeën als ervaren rotten de uitdaging aangaan om deze buurt nog aantrekkelijker te maken voor zowel Bruggelingen als bezoekers en toeristen.”

Burgemeester Dirk De fauw wenste de nieuwe voorzitter en zijn bestuur tenslotte veel succes. Hij wees op het succes van Wintergloed de voorbije weken en stelde dat in de toekomst ook andere straten, waaronder de poortstraten, de nodige aandacht zouden krijgen voor wat winteranimatie betreft. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier