Handelaarsorganisatie Beveren-Leie naait mondmaskers voor de leden

Sabine Kerkhove (vooraan) met haar collega's die de 120 mondmaskers knipten en naaiden.
Redactie KW

Het initiatief kwam van bestuursleden Sabine Kerkhove, Lore Hooghe en Colette Deryckere. “Hoewel het maken van de maskers erg veel tijd in beslag nam, kunnen we onze leden gelukkig maken”, aldus de dames.

Handelaarsorganisatie Bezo, voluit de Beverse Zelfstandige Ondernemers, naaide 120 mondmaskers voor de leden. Het initiatief kwam van bestuursleden Sabine Kerkhove, Lore Hooghe en Colette Deryckere.

“Maskers gemaakt volgens opgelegd patroon”

In totaal knipten en naaiden de dames 120 maskers op de verdieping van handelszaak Sacacorchos. “Het was niet zo gemakkelijk”, vertelt Sabine Kerkhove. “Wij knipten en maakten de maskers volgens een opgelegd patroon. Dat nam echt veel tijd in beslag. Maar kom, wij zullen in elk geval onze leden gelukkig kunnen maken met materiaal dat beschermt tegen corona. Wij versturen de maskers naar de leden in een enveloppe, met een begeleidende brief.”

Of Bezo voor het najaar en voor het eindejaar andere initiatieven plant is momenteel niet duidelijk. “Alle plannen hangen af van hoe corona zich verder ontwikkelt en welke beslissingen de Nationale Veiligheidsraad nog zal nemen. Het is in elk geval voor ons allemaal een bijzonder moeilijke periode geweest door de verplichte sluitingen.”

(DJW/ foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier