Handelaarsbonden en middenstandsplatform in Veurne versmelten tot één vzw

Redactie KW

Het middenstandsplatform en de handelaarsbonden van de Oost- en Zuidstraat houden op te bestaan en voortaan is er slechts één vzw.

Middenstand Veurne verenigt zich in één vzw om zo sterker te staan. (Foto GUS)

Met meer dan 90 procent ja-stemmen is de nieuwe vzw een feit en daarmee is Geertrui Decrock uiteraard tevreden. Zij was jaren voorzitster van het middenstandsplatform. “Twaalf jaar geleden werd dat platform opgericht als een adviesraad voor en door zelfstandigen van Veurne. Frank Cornille was vier jaar voorzitter en ik de overige acht jaar. We hebben publiciteit gevoerd op de tram, organiseerden de batjesdagen met een batjesfolder en het draaiorgelfestival. Later werd dit een springkastelendorp. Met de paaskaartenactie konden de klanten eerst 250 euro winnen en later een krat champagne. Kinderen konden dan weer kleuren en uiteraard mogen we de gekende sticker met het opschrift ‘je vindt het in Veurne’ niet vergeten. Voor de zesde keer stelden we recent onze eindejaarsactie voor waarbij klanten champagneflessen met originele capsule kunnen winnen.”

Onder één vzw

“We merkten echter dat de handelaarsbonden naast elkaar groeiden en dat te veel handelaars enkel voor hun eigen deur veegden”, vervolgt Geertrui. “In 2012 groeide het idee om een vzw op te richten nadat we daarvoor inspiratie hadden opgedaan in Beveren-Waas. Twee jaar lang hebben we onderhandeld en plannen gesmeed en nu is de vzw een feit. Met het Middenstandsplatform namen we het initiatief om een citymarketingcampagne te laten uitwerken door de firma DM&S. Zij bedachten de slogan ‘Veur Ne’ wat staat voor ‘Voor een’. Dat is een flexibele zin die elke handelaar zelf kan invullen. ‘Veur ne prachtige shoppingdag’, ‘Veur ne originele Valentijn’, ‘Veur ne schone kerstkado’ zijn maar een paar voorbeelden. De mogelijkheden om die slogan te drukken zijn eindeloos. Ik denk maar aan stickers, bierviltjes, t-shirts, chocolaatjes, onderleggers, cadeaukaartjes en stoepborden. Voor handelaars die willen meedoen hebben we verschillende pakketten van 350, 500 en 750 euro.”

“Begin volgend jaar worden de statuten van de vzw ingediend en het bestuur verkozen. Eind dit jaar nog worden de twee handelaarsbonden en het middenstandsplatform opgedoekt. Door een overkoepeling worden de budgetten gebundeld. Het is de bedoeling a-politiek te gaan, maar toch samen te werken met het bestuur.”

(GUS – Foto GUS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 19 december.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.