Handelaarsactie EK voetbal beëindigd

© (Foto Coghe)
Redactie KW

Het lokaal bestuur van Ichtegem en de lokale Unizo-afdelingen sloegen van 10 mei tot en met 11 juli 2021 de handen in elkaar en organiseerden in Groot-Ichtegem een handelaarsactie: ‘Supporter voor onze lokale handelaars en win mooie prijzen’. Deze actie, een nieuwigheid voor Ichtegem, ingevoerd door Schepen van Locale Economie Magali Segers, met een knipoog naar het EK-voetbal, bracht een zwart – geel – rode kleur in de straten en gaf de lokale handel een boost. Net geen 100 inwoners-winnaars en 55 deelnemende horeca zaken, iedereen tevreden dus!

Op maandag 19 juli 2021 om 19 uur in de raadzaal van het administratief centrum was er de officiële prijsuitreiking aan de verschillende winnaars. “Op 10 mei 2021 ging onze handelaarsactie van start”, vertelt schepen van lokale economie Magali Segers. “De bedoeling was om onze lokale handelszaken na de loodzware coronaperiode een extra duwtje in de rug te geven en hen in de kijker te plaatsen. De slagzin van de campagne was: wat als we tijdens dit EK niet enkel voor de Rode Duivels supporteren, maar ook voor onze lokale handelaars? En supporteren voor de lokale handelaars, dat doe je natuurlijk door bij hen aan te kopen! We hebben onze inwoners met deze actie aangezet om bij zoveel mogelijk verschillende handelaars te kopen. 55 handelaars namen uiteindelijk deel aan de actie. Ondertussen zijn de winnaars bekend. We hebben 55 waardbonnen van 20 euro verloot, 30 bonnen van 50 euro en nog eens 10 bonnen van 250 euro. Alle winnaars werden persoonlijk verwittigd en vind je ook op onze website terug”.

“We zijn natuurlijk tevreden met onze waardebon van 20 euro”, vertelt Johan Ditillieu uit Eernegen. “Het was eerst wel even goed uitvissen hoe het reglement met al die stempels in elkaar zat. Ik vroeg het andere deelnemers en die hadden ook een beetje hetzelfde gevoel, maar uiteindelijk begrepen we het wel”.

Ook Stefaan Laveyne van Sfeercafé ’t Verschil op de Markt in Eernegem is vol lof over de actie. “Schrijf maar op”, zegt hij. “Een dikke pluim aan de dienst locale economie voor alle inspanningen die ze gedaan hebben tijdens de corona. Niet alleen deze actie, die ervoor gezorgd heeft dat ik mensen over de vloer kreeg die ik nog nooit eerder gezien had, maar ook voor alle andere acties, zoals de ‘Ichtegem-bon’ en de toelating om grotere terrassen te mogen gebruiken.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten