Handelaars slaan handen in elkaar in Hooglede met zelfgemaakte geschenkpakketten

Deline Terryn poseert met een van de twaalf geschenkpakketten die de lokale handelaars te koop aanbieden.© foto JT
Deline Terryn poseert met een van de twaalf geschenkpakketten die de lokale handelaars te koop aanbieden.© foto JT
Redactie KW

Corona heeft 2020 duchtig door elkaar geschud, niet in het minst voor de zelfstandigen. Gelukkig toonden veel handelaars zich creatief om hun waren tot bij de klanten te krijgen. Negentien handelaars uit Hooglede, Gits en De Geite sloegen de handen in elkaar en komen nu uit met een eigen warm initiatief: verschillende geschenkpakketten.

Het was Deline Terryn, zaakvoerster van DeliSioso, die met het idee op de proppen kwam. Zelf geeft Deline nog les in het eerste leerjaar in De Horizon in Koolskamp maar op 1 juli startte ze ook met haar bedrijfje DeliSioso. “Ik maak originele doopsuikers, geschenken en bedankjes. Vanuit de wensen van de klant wordt een volledig concept uitgewerkt, in samenwerking met Mr-Print die instaat voor al het drukwerk.”

“Ik had eerst contact met bakkerij Vermaut om het idee van zelfgemaakte geschenkpakketten te bespreken,” gaat Deline verder. “De uitbaatster was onmiddellijk enthousiast en zo ging de bal aan het rollen. Via mail en Facebook werden lokale handelaars aangesproken. In totaal kwamen er 19 reacties, dat was best wel een grote respons. Er zitten ook een paar zaken tussen van buiten de gemeente maar ook hier hebben de zaakvoerders een band met onze gemeente.”

Twaalf pakketjes

“Iedereen mocht vijf van zijn producten voorstellen die ideaal zijn om als geschenk te geven. Op basis daarvan hebben we dan twaalf verschillende pakketjes gemaakt die de mensen kunnen bestellen.” De twaalf pakketten variëren in prijs tussen 25 en 108 euro en de eerste bestellingen lopen al binnen.

“Het is niet toevallig dat we deze actie lanceren rond de feestperiode. Iedereen moet toch op zoek naar cadeautjes en op deze manier kunnen de mensen de lokale handelaars steunen in wat toch wel moeilijke tijden zijn.”

De pakketten zijn te bezichtigen in de vitrine van bakkerij Vermaut. Bestellen kan via het bestelformulier dat bij de deelnemende handelaars te vinden is. Ook op de Facebookpagina’s van de deelnemende handelaars vind je uitgebreide informatie over de samenstelling van de pakketten. Bestellen kan ook via info@delisioso.be. De bestellingen kunnen afgehaald worden in de Lepelstraat 10 in Hooglede. Datum en uur voor afhaling wordt via mail of telefonisch doorgegeven. De bestelling kan cash of met Payconiq betaald worden bij afhaling.

19 Deelnemers

Volgende 19 handelaars nemen deel: An Boret schoonheidssalon, Burapark, DeliSioso, Demedts-De Mey, Fotoateljee Galle, Kadeo, Koken Eten, La Fiducia, Lieven en Sandra bakkerij, Mimari Bloemen, Mr-Print, Mylene, Pure T, Retro restaurant, Sarto Mode’rno, SWD Photography, ’t Baguetje, Vermaut bakkerij, Victoria Juwelen. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier