“Handelaars in Veurne zouden ook over de middag open moeten kunnen zijn”

Redactie KW

Dat is één van de conclusies uit een enquête, uitgevoerd door hogeschoolstudenten van Vives onder meer dan 600 consumenten.

De Veurnse handelaars zouden ‘s middags hun zaak moeten open houden en als het kan ook op zondag. Dat hebben marketingstudenten van de hogeschool Vives vastgesteld toen ze meer dan zeshonderd consumenten hebben ondervraagd.

Middenstandschepen Celine Mouton (Veurne Plus) was bij momenten verrast door de resultaten van het onderzoek. “Net zoals aan de kust heeft ook onze stad te kampen met een oudere bevolking. Liefst tachtig procent van de ondervraagden wil dat de winkels over de middag open zijn. De vraag om ook op zondag in Veurne te kunnen shoppen is er, maar niet zo groot. In onze stad werken veel mensen die er niet wonen. Tijdens hun middagpauze willen ze dan graag eens door het commerciële centrum lopen. Maar als er niets open is, valt er weinig te beleven natuurlijk. De meeste mensen die naar Veurne komen, doen dat uit toeristisch oogpunt. Daarnaast komen ze er werken en slechts op de derde plaats staat het winkelen.”

(GUS)

De andere conclusies lees je nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier