Handelaars in tijdelijke Vistrap mistevreden: “De klanten vinden ons niet”

Redactie KW

De oude Vistrap van Oostende werd in mei afgebroken. In afwachting van een nieuwe, kunnen de vissers terecht in strandcabines die omgebouwd werden ter hoogte van het Vissersplein.

Vanaf eind september zullen de eerste tekenen zichtbaar worden van een nieuwe Vistrap. Niet enkel voor veel Oostendenaars een belangrijk moment, maar vooral voor de vissers die hun vis hier verkopen. In de tijdelijke verkoopstanden iets verderop is de verkoop immers sterk gedaald. Ondertussen schuift het einde van de werken twee maanden op.

Verse vis blijft verse vis

“De mensen vinden ons niet”, zucht Dini Bogaert. “We hebben vooral oudere klanten en zij vinden hun weg niet naar onze kramen. Er werd bij de start van de werken beloofd dat er een bord zou komen dat we tijdelijk verhuisd zijn, maar dat is er nog altijd niet. We hebben tijdens de zomer maar een derde verkocht in vergelijking met andere jaren. De toeristen komen hier niet.”

De tijdelijke situatie zorgt voor specifieke problemen. “Het is hier zeer moeilijk werken. We kuisen de vis daarom al op voorhand. Op die manier vermijden we ook dat we hier viskoppen en ander afval moeten stapelen. Het nadeel is wel dat de mensen denken dat de vis niet vers is. Ze zijn gewoon dat het voor hun ogen gekuist wordt”, aldus Luc Bogaert.

(LB – Foto LB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht, van nu vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier