Handelaars Grote Markt geven positief signaal met warme kerstversiering

De Grote Markt in Poperinge is stiller dan ooit, maar daar willen de handelaars iets aan doen.

We zien Eva Bostyn (Postillion), Eveliene Top (Apotheek Ameloot), Irina Geeraert (Odevie), Stefanie Demaeght (Cre-Tex), Frederik Depicker (Optiek Dejonghe), Griet Hauspie (Tende), Pascale Nevejan en Niko Naessens (Juwelen Nevejan). (foto MD)

“Met onze groep handelaars, waarmee we traditiegetrouw elk voorjaar ook ‘Open Markt’ organiseren, beslisten we om samen een positief signaal te geven”, vertelt Eveliene Top, die vier handelszaken heeft op de Grote Markt. “We willen vooruit. We willen licht brengen in het donker, letterlijk en figuurlijk. We willen ons niet laten doen, niet door corona en niet door de maatregelen die sowieso niet makkelijk zijn voor kleine zelfstandigen. Er wordt overal opgeroepen op om lichtjes te voorzien om de duistere straten op te fleuren. Vandaar het idee om grote borden te maken met kerstgroen, gouden kerstballen en heel veel lichtjes. Deze borden versieren onze gevels en fleuren de Grote Markt op.”

De handelaars die deelnemen aan het initiatief zijn Frederik Depicker van Optiek Dejonghe, Eveliene Top van Apotheek Ameloot, Postillion, Odevie en Top Thuiszorg, Stefanie Demaeght van Cre-Tex, Wouter Boedts van Spar De Rynck, Raf Vandenberghe van Tende, Pascale Nevejan van Juwelen Nevejan en Bart Mostaert van L’Heritage. De florist die instaat voor de creaties is gewezen Poperingenaar Tim Beyens uit Westouter. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.