Handelaars en horeca slaan opnieuw de handen in elkaar met All-in box

Horeca en handelszaken uit Middelkerke tonen zich tijdens deze tweede lockdown opnieuw solidair en creatief met de weinige mogelijkheden die ze hebben. Zo kunnen alle lokale zaken op de facebookpagina Horeca en Lokale Economie Groot Middelkerke promotie maken voor hun zaak en is er de All-in box, samengesteld door lokale handelaars.

Sandra Van Den Bossche en Diego Demarcke werken mee aan de All-in Box. (foto LC)

De facebookpagina Horeca en Lokale Economie Groot Middelkerke is een initiatief van Hans Vanheste en Petra Vanden Broucke van het restaurant The Lord en is sinds begin dit jaar actief. “Handelaars of horecamensen met een vestiging in groot-Middelkerke die iets te bieden hebben of reclame willen maken voor hun zaak kunnen dit doen via deze pagina. Aangezien het een openbare groep is, kan iedereen zien wie lid is van de groep en bekijken wat de leden plaatsen”, zegt beheerder Hans Vanheste.

Na enkele weken telde de facebookpagina al meer dan 1.000 volgers, op vandaag zijn er dat al meer dan 4.000 geworden. Heel wat horecazaken laten dan ook weten dat ze klanten over de vloer krijgen die specifiek gezocht hebben op deze pagina. Horecazaken bieden een gevarieerd assortiment takeaway aan. Een van hen is Brasserie Iceberg op de Zeedijk. “Wij bieden een dessertpakketje aan met melk, chocoladedrops, thee, appeltaart en suikerwafels. We hebben ook nog een leuk en gezellig aperitiefvoorstel”, zegt Sandra Van den Bossche. “Geïnteresseerden kunnen een biermand met zes verschillende bieren en twee glazen bestellen of een mand met drie picons vin blanc. Beide kunnen besteld worden in combinatie met een tapasschotel van keursslager Boddez.”

Kortingbon

En dan is er in Middelkerke nog de All-in box die samengesteld is door plaatselijke handelaars. Voor het aperitief zorgt Brasserie Iceberg en het voorgerecht komt van restaurant The Lord. Het hoofdgerecht wordt geleverd door keurslager Boddez en tearoom Rivièra staat in voor het dessert. Wijn aan Zee zorgt voor een flesje wijn en de Veneziana voor onder meer wafeltjes. In de box steken verder twee kortingbonnen van Nikello en Maison M. De All-in box kan worden besteld bij voornoemde horecazaken. Deze box is een schoolvoorbeeld van samenwerking tussen handels- en horecazaken en moet de bevolking aanzetten tot lokaal kopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.