Handelaars blijven positief, ondanks jaar werken in Brugsesteenweg Roeselare

De initiatiefnemers Francis Turpyn, Lieselot Pinet, Sofie Pauwelyn en Sven Neirynck. © Stefaan Beel
Redactie KW

Maandagavond trakteerden de uitbaters van Rozenbach en Foodstore met een originele drink om hun collega-handelaars en buren van de Brugsesteenweg een hart onder de riem te steken.

Op deze ludieke wijze wilden Sven Neirynck en Sofie Pauwelijn van bloemenzaak Rozenbach, samen met Foodstore-uitbaters Francis Turpyn en Lieselot Pinet tonen dat ze niet bij de pakken blijven neerzitten. “We willen onze buren en vaste klanten informeren hoe ze de hinder de komende periode zoveel mogelijk kunnen beperken”, aldus Lieselot.

“Via de Wolstraat en Gryspeerdshof kun je onze winkels ook op een alternatieve manier bereiken. Aan onze loods is daar trouwens een parking voor ongeveer vijftien wagens. De Brugsesteenweg is sowieso een drukke weg. Als je die alternatieve route eens hebt geprobeerd, merk je dat het daar heel wat rustiger is. Die passage was er voorheen ook al. Foodstore en Rozenbach maken van deze her-aanleg gebruik om hun winkel een make-over te geven.

Samenwerking

“We benadrukken nog even dat klanten – enkel tijdens het weekend – ook gebruik mogen maken van de parking voor van het bureau van AR-Architecten.” Daarnaast willen de handelaars met spaaracties mensen belonen die toch hun weg naar de handelaars weten te vinden. Ook de uitbaters van Apotheek Oostpark, Schoonheidssalon Jolie, Drukwerk Impresso en Slagerij Rick Huyghe houden ook hun professionele hart vast.

“We hopen op een goeie samenwerking met Stad Roeselare en verwachten natuurlijk dat iedereen zich aan de deadline houdt”, klinkt het overtuigend.

“Die communicatie is heel belangrijk. Met de andere handelaars staan we in nauw contact via mail en andere media. De heraanleg zou in principe volledig moeten afgewerkt zijn tegen november 2020. Als lokale handelaars staan we honderd procent achter de blauwzwarte leuze ‘Bluuv’n goan’.”

Burgemeester Kris Declercq en schepen van Openbare Werken Griet Coppé konden dit gebaar appreciëren. “Dergelijke ingrepen uitvoeren zonder hinder is een utopie. Het is bemoedigend dat deze handelaars het zo positief willen aanpakken.”

Op de website van Stad Roeselare is heel wat praktische info te vinden.

(KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.