Gullegemse brouwerij Lechasseur brengt nu ook een IPA uit

Koen en Maizy, hier met hun huidige saison en lager. Die krijgen er vanaf 31 augustus een IPA-broertje bij. © AV
Redactie KW

Gullegemnaars Koen Dejaeghere en echtgenote Maizy Molly lanceren eind augustus met hun brouwerij Lechasseur een nieuw streekbiertje op de markt. Het werd hun versie van de populaire Indian Pale Ale of IPA.

Het koppel, dat in de Bissegemstraat 105 (de oude tramstatie) woont, bracht de voorbije twee jaar rond deze tijd een saison van 8 graden en een lager van 5,5 graden uit. De beide biertjes – gebrouwen en gebotteld bij De Feniks in Heule – worden stilaan bekender en door een steeds ruimere kring gesmaakt.

Tijd voor een derde telg dus vonden Koen Dejaeghere en Maizy Molly. Ze creëerden een 7 graden zware Indian Pale Ale op basis van twee soorten mout en twee soorten hop. “Het is een vrij bitter amberkleurig bier dat goed doorsmaakt”, legt Koen uit. “Dat is een vereiste voor een goede IPA. De bitterheid en hoppigheid van onze Indian Pale Ale worden gecompenseerd door de fruitige nasmaak van abrikoos en passievrucht. Daar bestaat zeker een markt voor.”

Eigen brouwinstallatie

Op dit nieuwe biertje is het nog eventjes wachten. Pas op 31 augustus wordt de nieuwe Lechasseur officieel op de markt gebracht. Vanaf dan zul je de IPA van deze Gullegemse familiebrouwers kunnen vinden bij de lokale horecazaken die zijn broertjes al op de drankenkaart staan hebben en bij de drankencentrales uit de wijde omgeving.

“Wij focussen ons intussen op de aanschaf van een eigen brouwinstallatie”, geeft Maizy Molly nog mee. “Ondertussen broeden wij al op de ontwikkeling van een bruin biertje. Dat moet er tegen augustus 2020 zijn.” (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier