Guido Dumarey schakelt versnelling hoger met onderneming in Frankrijk

Redactie KW

Ondernemer Guido Dumarey uit Knokke-Heist wil de productiecapaciteit van zijn Franse bedrijf Punch Powerglide verdubbelen.

Dat schrijft De Tijd donderdag. Guido Dumarey raakte bij ons bekend als opkoper van technologiebedrijven in moeilijkheden. Maar hij ontwikkelde via zijn Punch-bedrijven ook een vastgoedtak en begon na het uiteenspatten van Punch International met een eigen Punch Metals International. Onder die koepel heeft Dumarey bedrijven in Roeselare, Hamont en in Slowakije.

In 2012 kocht hij in Straatsburg een vestiging van General Motors over, dat gespecialiseerd is in versnellingsbakken. Hij zette het verlieslatende bedrijf opnieuw op de rails en haalde een mooi contract binnen voor de Duitse markt, met onder andere BMW. Dat zorgt voor groeiende vraag, in die zin zelfs dat Dumarey de capaciteit wil gaan verdubbelen in de komende jaren. Na de eerdere investeringen van 155 miljoen euro bij de overname wordt er nu opnieuw 80 miljoen euro in het bedrijf gepompt. Dat moet toelaten om de productie op te krikken naar 400.000 tegen 2017. Er zullen een kleine 300 extra werknemers bovenop de huidige 1.000 worden aangeworven.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier