Grotere terrassen op Grote Markt in Roeselare, niet iedereen tevreden

Aan de banaan op de Grote Markt, de weg wordt verschoven naar het tracé rechts dat momenteel amper gebruikt wordt. Zo krijgen de horecazaken links, aan de westkant, grotere terrassen. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De terrassen op de west- en noordzijde van de Grote Markt in Roeselare verdubbelen vanaf halfweg april. De komende weken vinden de nodige werken plaats.

Een van de krachtlijnen van het Kernplan dat onlangs voorgesteld werd in Roeselare is een grotere beleving in het centrum van Roeselare. Een van de actiepunten is het verbreden van de terrassen. “Dat kan door enkele aanpassingen door te voeren”, zegt schepen Kris Declercq. “Het huidig tracé zal vanaf halfweg april via de banaan, die daar nu ongebruikt ligt, verlopen. Op die manier kunnen we de terrassen aan de west- en noordzijde gevoelig uitbreiden. De werken beginnen halfweg januari en eindigen halfweg april.”

Eerder vond er al een uitbreiding van de terrassen plaats aan de oostzijde en op het Polenplein. Het nodige groen zorgt voor een afbakening met de straat. Tijdens de werken is er een omleiding voorzien.

Investering

Niet iedereen is tevreden met de uitbreiding. Koen Lingier van La Grande Place op de Grote Markt had het liever anders gezien. “Ik heb nog maar zeven maanden geleden een permanente terras laten plaatsen, toch goed voor een investering van enkele duizenden euro’s”, vertelt hij. “Had ik het toen geweten, dan had ik die investering niet gedaan. Ik zie ook niet direct voordelen in een groter terras. Het mijne zal bijna verdubbelen, goed voor 20 à 25 plaatsen extra. Dat betekent ook meer personeel wellicht. En die terrasruimte moeten we natuurlijk betalen aan de stad… Het valt dus nog af te wachten.”

Daarnaast is er nu ook gratis wifi in het kernwinkelgebied, in de stationsomgeving en in de Expo Hallen.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier