"Het vaartuig wordt momenteel aan de COSCO-terminal gelost en geladen en vaart zondag om 10 uur opnieuw uit", aldus Joachim Coens, CEO van Port of Zeebrugge. De diepzee-containerdienst verbindt Zeebrugge met de markten in het Verre Oosten. Ocean Alliance is een samensmelting van CMA CGM, COSCO Shipping, OOCL en Evergreen.

Sinds kort stuurt de Chinese rederij Cosco Shipping Lines ook haar grootste containerschepen naar Zeebrugge. Een week geleden meerde de CSCL Artic Ocean aan, met 21.237 TEU (containereenheden). Zaterdag arriveerde de nog net iets grotere OOCL United Kingdom (TEU 21.413). De haventerminal verhoogt de kranen om dergelijke mastodonten te lossen en laden.

(Belga)

"Het vaartuig wordt momenteel aan de COSCO-terminal gelost en geladen en vaart zondag om 10 uur opnieuw uit", aldus Joachim Coens, CEO van Port of Zeebrugge. De diepzee-containerdienst verbindt Zeebrugge met de markten in het Verre Oosten. Ocean Alliance is een samensmelting van CMA CGM, COSCO Shipping, OOCL en Evergreen.Sinds kort stuurt de Chinese rederij Cosco Shipping Lines ook haar grootste containerschepen naar Zeebrugge. Een week geleden meerde de CSCL Artic Ocean aan, met 21.237 TEU (containereenheden). Zaterdag arriveerde de nog net iets grotere OOCL United Kingdom (TEU 21.413). De haventerminal verhoogt de kranen om dergelijke mastodonten te lossen en laden.(Belga)