Groep jonge Waregemnaars stimuleert hip ondernemen met closet sale en plantenverkoop

Vier jonge Waregemse creatievelingen organiseren op zondag 16 februari eencloset saleen plantenverkoop in leegstaande bedrijfsterreinen naast pop-upbar Der Tiroler.

Virginie De Witte, Eline Vancraeyveldt, Noëmie Steuperaert en Hubert Renson vormen samen FreeDome. © PNW

Virginie De Witte, Eline Vancraeyveldt, Noëmie Steuperaert en Hubert Renson zijn vier Waregemnaars die samen de vzw FreeDome vormen. Ze richtten hun vereniging vorig jaar op als een ontmoetingsplaats voor jonge creatievelingen of ondernemers. “We hadden allemaal het gevoel dat er in Waregem nog een platform of organisatie voor zulke mensen ontbrak. Vorig jaar hielden we al eens een kleine tweedehandsverkoop van kleren als experiment. Nu willen we het grotere publiek bereiken.”

Lokale handelaars

Op het evenement kan je naast (vintage) kledij ook terecht voor planten, in samenwerking met Art of Flower uit de Broekstraat. “Dat sluit aan bij een ander doel: we willen meer kleine lokale handelaars onder de aandacht brengen“, gaat Eline verder. “Zondag is familiedag, dus iedereen is welkom om te snuisteren, iets te drinken, een taartje te eten of te genieten van muziek.” Voor dat laatste zorgt lokale radiozender Waregem1. Zij zullen live uitzenden vanop het evenement. (PNW)

De closet sale vindt plaats van 14 tot 18 uur in de Flanders-Fieldweg 54 in Waregem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.