Grieken stoppen Europese stembrief straks in bus die in Tielt werd gemaakt

Redactie KW

Daar zorgt de afdeling van Bayer in Tielt immers voor.

De Europese verkiezingen staan voor de deur. Bij Bayer in Tielt zal men met verscherpte aandacht de Griekse stembusgang volgen. Niet noodzakelijk uit politieke interesse, maar omdat de 15.000 nieuwe stembussen in Griekenland gemaakt zijn uit polycarbonaatplaten, geproduceerd door Bayer MaterialScience in Tielt.

De leverancier van de stembussen koos voor het polycarbonaat Makrolon, dat onder meer gebruikt wordt in de productie van reiskoffers, beglazing voor onder andere landbouwwerktuigen, geluidswerende wanden langs autosnelwegen en schilden van de oproerpolitie.

In totaal 125 ton aan stembussen

Voor de productie van de stembussen werden platen van 3 mm dik gebruikt, goed voor een totaalgewicht van zo’n 125 ton of 35.000 vierkante meter. De platen werden in Griekenland verwerkt en gevormd en vervolgens als assemblagepakket samen met metalen sloten ter plaatse geleverd. Vorige week werden de stembussen voor het eerst gebruikt in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Nu worden ze ingezet voor de Europese verkiezingen.

De stembussen van Bayer in Tielt zijn onbreekbaar en laten het licht door. Ze wegen ook minder in vergelijking met de vroegere stembussen.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.