Greygin is West-Vlaamse starter van het jaar

We herkennen Justine Van Hove en Danny Van Assche van Unizo, oprichter Brecht Kets en medewerkers Marin Brouwers, Fries Boury en Brecht Vancauwenberghe. Mike Ptacek ontbreekt op de foto. (Foto LOO)
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Greygin, het bedrijf van Mike Ptacek en Brecht Kets dat de game Play It Safe ontwikkelde is de West-Vlaamse Starter van het jaar. Unizo koos het leerplatform over veiligheid en preventie op de werkvloer uit twintig kandidaten.

Eind 2017 sleepte Greygin reeds een Bizidee-award in de categorie Large in de wacht. Mike Ptacek en Brecht Kets waren jarenlang docent aan de opleiding Digital Arts and Entertainment van Howest. Hun start-up Greygin ontwikkelde een digitaal leerplatform dat werknemers opleidt rond veiligheid en preventie op de werkvloer.

Met hun missie om ‘levens te redden’ bedachten de ontwikkelaars een game die werknemers individueel en volgens hun eigen tijdsindeling kunnen spelen. Brandpreventie, EHBO, ergonomie, hygiëne, het psychosociale en algemene veiligheid zijn de zes thema’s die aan bod komen. “Elk uur is er in België een werkongeval en elke week valt er een dode op het werk. Daar willen wij iets aan doen”, vertelt Brecht. “Leren gaat sneller via een game en de werkwijze is voor het bedrijf veel efficiënter.”

Samen met minister Crevits zijn Mike en Brecht bezig met de lancering van het computerspel in het onderwijs. Een pilootproject op een tiental middelbare scholen leert leerlingen de basisprincipes van reanimatie.

Groei

Greygin heeft op dit moment drie werknemers in dienst en binnenkort komen er daar nog eens twee bij. De visie van de zaakvoerders overtuigde de jury die bestond uit Katrien Bogaert, startersadviseur bij Unizo, Nele Dekeyser (POM West-Vlaanderen) en Frederic Francois (KBC).

Greygin kwam uit twintig kandidaten als winnaar uit de bus. “Ze bieden een innovatieve oplossing op een alom aanwezige behoefte“, vindt Katrien Bogaert. “Hun businessplan zit goed in elkaar, ze hebben over alles nagedacht en hebben enorm veel potentieel om te blijven groeien. Bovendien zijn ze de ideale ambassadeurs want ze brengen een inspirerend verhaal dat hopelijk veel kandidaat-starters aanzet om de stap te zetten naar het ondernemerschap.”

Greygin ontvangt met deze verkiezing een cheque ter waarde van 500 euro. Als West-Vlaamse laureaat gaan Mike en Brecht door naar de nationale verkiezing op 13 maart met kans op een verdubbeling van het prijzengeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier