Gregory en Kimberly zijn de nieuwe uitbaters van De Kubus

Evelyne en Jimmy geven De Kubus door aan een gedreven nieuw gezin: de kleine Tzeara, Gregory en Kimberly. (foto RB)
Redactie KW

Gregory Vergote en Kimberly Gryson worden de nieuwe uitbaters van dagbladhandel De Kubus in Langemark. Ze zijn de opvolgers van Jimmy Derck en Evelyne Dejaegher, die straks naar Spanje verhuizen om een B&B uit te baten.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog begonnen Maria Moeyaert en André Dekeyser een bescheiden buurtwinkeltje, wat we nu kennen als de Kubus, in de Boezingestraat in Langemark. In 1956 gingen ze hun geluk elders opzoeken en verhuisden ze naar Canada. “In 1956 begon ons winkelverhaal”, vertelt de vroegere uitbaatster Trees Soenen. “In de periode van Maria en André verkocht men vooral kerk- en missaalboeken. Er werd met de griffel op kartonnen en leisteen borden geschreven, die je achteraf met een natte spons kon wissen. Na de verhuis stonden wij achter de toonbank en wilden ook uitbreiden. Wij verkochten speelgoed met Sint-Maarten en eenmaal dat voorbij was, verdween ook alle speelgoed naar het magazijn tot het jaar nadien. Hetzelfde verhaal met de kerstversieringen”, vertelt Trees. “Toen wij in 1996 met pensioen gingen, kwamen Henk Jonckheere en vervolgens Etienne en Annie Nollet-Vannevel de klanten bedienen. Hun nieuwe zaak kreeg de naam De Kubus mee. Toen zij in 2007 vertrokken, namen Jimmy Derck en Evelyne Dejaeghere de winkel over.” Zij breidden de zaak uit tot een alles omvattende speelgoed-, druk-, dag- en weekbladhandel en legden hun klanten in de watten. “We geven nu de fakkel door aan Gregory Vergote (35) en Kimberly Gryson (31). We zijn ervan overtuigd dat ook zij het uitstekend gaan doen. Ze zijn jong, dynamisch, gedreven en sympathiek“, vertelt Evelyne Dejaeghere.

Het nieuwe koppel

“Ik ben afkomstig van Boezinge en liep lagere school in Roeselare om mijn middelbaar af te ronden in het Ieperse VTI. In Roeselare gooide ik er nog grafisch ontwerp bovenop. Mijn eerste job was projectleider bij Bruynooghe in Staden. Ik voetbalde ook bij verschillende ploegen, om in Jonkershove dit sporthoofdstuk af te ronden“, vertelt Gregory Vergote.

We moeten veel bijleren, maar gelukkig helpen Jimmy en Evelyne ons – Gregory Vergote

Zijn vrouw Kimberly gaat verder: “Als Langemarkse zat ik on de schoolbanken van de Vrije Basisschool in de Zonnebekestraat. Mijn leerstuk werd verlengd in het Ieperse Immaculata. Na een paar werkgevers arriveerde ik uiteindelijk in Ysco Langemark. Ooit voetbalde ik ook bij de Elverdingse damesvoetbalploeg Livinas. We zijn dus allebei sportliefhebbers. We hebben ook een hobby gemeen: we zijn allebei motorfreaks die graag met onze Suzuki 750 door het landschap toeren. We woonden vroeger in Houthulst en gaan nu boven De Kubus wonen”, lacht Kimberly.

Klanten in de watten

De oogappel van het koppel is Tzeara, die volgende maand 7 jaar wordt. “Wij zochten een job die we samen konden uitoefenen met daar bovenop de dagelijkse opvang van Tzeara”, vertelt Gregory. “Toen De Kubus vrijkwam, was dit een unieke kans om zelfstandig te werken. We houden ook van het contact met mensen. Nu zijn we nog volop aan het inlopen, want je moet veel bijleren. Je kan hier nu eenmaal voor veel terecht: tabak, wenskaarten, drukwerk, kopies, speelgoed, papier, schoolgerief, Lotto, drank en nog meer. We moeten kunnen omgaan met alle computerwerk en de kopiemachines. Gelukkig kunnen we terugvallen op de schitterende hulp van Jimmy en Evelyne. Het valt hier goed mee, vooral het contact met de mensen vinden we écht leuk. Het geeft voldoening als je goed advies kan geven. We hopen het even spontaan, vriendelijk en goed te doen als Jimmy en Evelyne, die al jaren hun klanten in de watten leggen. Zij zijn een schoolvoorbeeld van hoe je een zaak moet runnen en mensen ontvangt. De slogan ‘weer of geen weer, iedereen welkom’, blijft hier gelden”, besluit Gregory met een brede lach.

(RB)

Info: op weekdagen open vanaf 5 tot 12 uur en vanaf 13 tot 18.30 uur. Op zaterdag tot 18 uur. Gesloten op zon- en maandag. Contact: info@de-Kubus.be, tel. 057 48 52 57.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier