"Strandbars vallen onder horeca en daar moet volgens het ministerieel besluit bediening aan tafel worden voorzien. Het ministerieel besluit staat hoger dan wat er in de concessies wordt beschreven", aldus Martens.

Martens bracht dinsdag alle kustburgemeesters op de hoogte maar zal de kwestie dinsdagavond nog bespreken op nationaal niveau. "Ik snap dat het voor veel uitbaters moeilijk is maar de we moeten de volksgezondheid nu voorop plaatsen", aldus Martens.

Verschillende kustburgemeesters lieten al verstaan niet akkoord te zijn met de beslissing. Burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA) blijft vasthouden aan raamverkoop. "Ik blijf bij mijn standpunt. De stranduitbaters zijn geen horecazaken."

Ook burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens hoopt op een herziening. "Er zijn tot nu toe nog geen problemen op strandbars en alles verloopt er veilig dus ik zie geen problemen", vertelt Lippens.

Ook in Koksijde willen ze liever aan raamverkoop blijven doen. "Wie aanschuift aan een bar moet een mondmasker aandoen dus alles gebeurt veilig", vertelt burgemeester Marc Vanden Bussche (Open Vld).

In De Haan en Wenduine moeten stranduitbaters wel voorzien in bediening aan tafel. Dat liet burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA) eerder al weten.

(Belga)

"Strandbars vallen onder horeca en daar moet volgens het ministerieel besluit bediening aan tafel worden voorzien. Het ministerieel besluit staat hoger dan wat er in de concessies wordt beschreven", aldus Martens. Martens bracht dinsdag alle kustburgemeesters op de hoogte maar zal de kwestie dinsdagavond nog bespreken op nationaal niveau. "Ik snap dat het voor veel uitbaters moeilijk is maar de we moeten de volksgezondheid nu voorop plaatsen", aldus Martens. Verschillende kustburgemeesters lieten al verstaan niet akkoord te zijn met de beslissing. Burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA) blijft vasthouden aan raamverkoop. "Ik blijf bij mijn standpunt. De stranduitbaters zijn geen horecazaken." Ook burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens hoopt op een herziening. "Er zijn tot nu toe nog geen problemen op strandbars en alles verloopt er veilig dus ik zie geen problemen", vertelt Lippens. Ook in Koksijde willen ze liever aan raamverkoop blijven doen. "Wie aanschuift aan een bar moet een mondmasker aandoen dus alles gebeurt veilig", vertelt burgemeester Marc Vanden Bussche (Open Vld). In De Haan en Wenduine moeten stranduitbaters wel voorzien in bediening aan tafel. Dat liet burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA) eerder al weten.(Belga)