Glow uit Kortrijk ontvangt het Handmade In Belgium-label: “Een grote erkenning”

Op de foto herkennen we onder meer schepen van Ondernemen Arne Vandendriessche, Mattijs Baekelant, burgemeester Vincent Van Quickenborne, Stephanie Vanderougstraete, Luc Braet, Unizovoorzitster Gudrun Bekaert en Pascale Van den Broucke. © KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Dinsdag reikte Unizo het HIB-label uit aan Glow uit Kortrijk. Zo wordt Glow Unizo-ambassadeur van het authenticiteitslabel Handmade In Belgium.

Glow ligt aan de Gentpoort in Kortrijk en is al 20 jaar gespecialiseerd in maatwerk en installatie van welness op maat. De zaak, ooit Beauty Look genaamd, startte in 1994 in Desselgem. In 2000 werd de showroom in Kortrijk gekocht en in 2017 veranderde de naam in Glow. Bij Glow kan u terecht voor sauna’s, hamams en infrarood op maat. “Wij zorgen dat elke klant de juiste keuze maakt die afgestemd is op zijn noden”, aldus zaakvoerder Luc Braet.

Daarnaast is er ook een aanvullend programma met onder andere fitnesstoestellen, stoombad, hottubs en jacuzzi’s. “We vertrekken telkens van de vraag van de klant. We tekenen, meten, ontwerpen, maken en plaatsen zelf onze sauna’s, infraroodcabines of hamams. Dit is telkens maatwerk, elke plaatsing is uniek. We doen in feite alles in eigen beheer. Zo begeleiden we de klant in zijn houtkeuze, maar even goed tekenen we ook een ganse badkamer uit met bijhorende wellness”, duiden Luc Braet en medezaakvoerder Stephanie Vanderougstraete, die opgetogen zijn met het label. “Het is een grote erkenning voor ons. Niet enkel voor ons maar voor ons team. Wij werken immers als een team.”

Al meer dan 120 ondernemers bekroond in West-Vlaanderen

Glow denkt ook aan de toekomst. “De zonnebank heeft al een tijdje afgedaan. Er is meer en meer vraag naar welness, spa, sauna’s of fitnesstoestellen zowel particulier als professioneel. Denk maar aan kappers en kinesisten die ook de klant een goed gevoel willen bezorgen. Ook zijn er vragen van serviceflats, hotels of B&B’s. Het is een groeiende markt. We stemmen ons af op de verscheidene doelgroepen“, aldus Luc.

Dankzij het authenticiteitslabel Handmade In Belgium (HIB) krijgt de consument de garantie dat het product ambachtelijk en met liefde gemaakt is. “Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Een jury van ondernemers en experts kent dit label toe. Zo krijgen consumenten de garantie dat ondernemers met het HIB-label authentieke, ambachtelijke en kwalitatieve producten aanbieden”, zegt Unizo regioverantwoordelijke Mattijs Baekelant. “Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50 procent ‘handmade’ zijn, een zekere nutsfunctie hebben en de handtekening van de maker dragen.” In West-Vlaanderen zijn al meer dan 120 ondernemers bekroond met het HIB-label.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier