Gloednieuwe koffiebar Sherlock op de Markt van Torhout

Kimberly Verstraete, voluit gesteund door haar partner Lander Moenaert, runt de nieuwe koffiebar Sherlock op de Markt. © Foto JS
Johan Sabbe

Een koppel uit Wijnendale start op vrijdag 16 november op de Markt de hippe koffiebar Sherlock. Met koffiebereidingen en soorten thee, maar ook ontbijtformules en ‘s middags een lekkere hap, al dan niet om mee te nemen.

Kimberly Verstraete (27) wordt het gezicht van de nieuwe zaak, af en toe bijgestaan door haar partner Lander Moenaert (36), met wie ze in de F.R. Boschvogelstraat woont. Voorheen deed ze een administratieve job, maar ze droomde er al langer van om op eigen benen te staan en een handelszaak te starten. Lander werkt als vertegenwoordiger en blijft dat ook doen.

Kwaliteit rode draad

De koffiebar Sherlock bevindt zich in het pand waar jarenlang broodjeszaak Krokant heeft bestaan en in een verder verleden bakkerij Devaere. Het interieur is volledig gerenoveerd en je kunt er aan tafeltjes zitten om iets te eten of te drinken en zelfs in een heuse canapé.

“We mikken uiteraard op iedereen als klant, maar zeker ook op het studentenpubliek”, zegt Kimberly. “We maken er een gezellige zaak van voor jong en wat ouder. We serveren kwaliteitskoffie van de koffiebranderij Viva Sara uit Vichte. Met een oerdegelijke koffiemachine. Uiteraard kunnen de klanten ook thee krijgen, speciale koffies en melkbereidingen. De maandag is onze sluitingsdag, maar voorts staan we elke dag van 7 tot 17 uur paraat, op woensdag zelfs vanaf 6.30 uur. Op zaterdag is Sherlock open van 8 tot 17 uur en op zondag van 8 tot 13 uur.”

Kimberly en Lander nodigen de mensen uit om in hun zaak te komen ontbijten. “We voorzien diverse formules, van beperkt tot uitgebreid”, aldus Lander. “De rode draad is altijd kwaliteit. Alles zal met grote zorg bereid worden. We willen voorts dat iedereen zich hier snel thuis voelt. Of anders gezegd, ons devies luidt: een glimlach kost geen geld. We zullen iedereen hartelijk ontvangen.”

Bagel warm of koud

In de namiddag is Sherlock ook een eigentijdse tearoom met gebak, chocomousse en typische Amerikaanse pancakes. Maar vooral met haar bagels en belegde toast wil Kimberly het verschil maken. De toast zal sowieso altijd warm zijn, de bagel kan in principe ook koud.

“Zo’n bagel kun je bij mijn weten nergens anders in Torhout verkrijgen”, zegt ze. “Een bagel is een rond broodje met een gat in het midden. Het lijkt op een donut, maar is het niet. De bagels zijn al tientallen jaren ingeburgerd in vooral New York. Je kunt ze op verschillende wijzen hartig beleggen en dus dienen ze perfect als middagmaal. Typisch zijn de zaadjes bovenop het broodje. We zullen tal van varianten aanbieden.”

Ook meenemen kan

In de koffiebar kun je zoals gezegd aan tafeltjes iets eten en drinken. “We zijn er tevens op voorzien dat je al onze producten kunt meenemen”, vervolgt Kimberly.Takeaway, zoals dat heet. We hebben naast koffie, thee en melkbereidingen ook enkele wijntjes, cava’s en frisdranken in ons assortiment. En één biersoort: een Omer.”

“Zo vindt iedereen zijn gading wel in Sherlock. Lander en ik hebben goed over dit concept nagedacht en er in alle eerlijkheid hard aan gewerkt. We hopen dat onze arbeid loont en dat de koffiebar aanslaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier