Glasstechnics uit Wevelgem installeert volop coronaschermen

Een fysieke barrière tussen klanten en werknemers. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Dat West-Vlamingen harder werkers zijn, was al langer geweten. Ook in tijden van crisis blijken we nog steeds te beschikken over een gezonde dosis ‘deuredoen’. Valerie Vlaminck (41), samen met haar echtgenoot Koen Verhoest (42) zaakvoerster van het Wevelgemse Glasstechnics, installeert volop coronaschermen. “Iedereen moet zich zo veilig mogelijk kunnen voelen, ook wie verder blijft werken.”

Zowel inwoners van Lauwe als van Wevelgem hadden ze ondertussen al gezien: de glazen wanden die her en der winkels veroveren. Een fysieke barrière tussen klanten en werknemers van de winkels, zonder het visuele contact te verbreken.

“Grootwarenhuizen, voedingswinkels, apothekers en ook toeleveranciers van de bouwindustrie: het zijn allemaal zaken die nog steeds openblijven om de economie draaiende te houden”, klinkt het.

Valerie twijfelde dan ook geen seconde en stelde haar expertise ter beschikking van net die zaken. “Toen de mensen van de lokale apotheek ons vroegen om dergelijk iets te installeren, wisten we dat we hier geen gras over mochten laten groeien. Iedereen zet zich met volle kracht in om de verspreiding van het virus te beperken, wij dus ook.”

“Ondertussen staan onze schermen reeds in de lokale supermarkt, de drankenwinkel, een Wevelgems tegelbedrijf en straks zijn nog een bakker en een speciaalzaak aan de beurt. De vragen blijven binnenstromen en we proberen dan ook de verwerkingstijd tot een absoluut minimum te herleiden. Onze grondstoffen worden nog steeds volop geleverd en meestal helpen we de klanten binnen de dag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier