Gistels bakkerskoppel opent patisserie in pand Prestige in Waregem

Meinrad Hindryckx en Elke Van Nieuwenhuyse willen hun zaak tegen Pasen openen. © PNW
Redactie KW

Het pand van de bekende Waregemse bakkerij Prestige krijgt nieuw leven. Over enkele weken openen Meinrad Hindryckx en Elke Van Nieuwenhuyse een extra vestiging van hun Patisserie Finesse. “Vroeger was dit een bloeiende zaak, en dat moet het opnieuw worden”, klinkt het.

Vers brood halen in de winkel van bakkerij Prestige: binnenkort kan het opnieuw. Nauwelijks twee maanden na het faillissement van de bakkerijketen zijn er nieuwe huurders voor de zaak in de Stationsstraat. Meinrad Hindryckx (35) en Elke Van Nieuwenhuyse (33) zetten hun schouders onder een derde bakkerij, naast die in Gistel en Ichtegem. Maar wat brengt hen naar Waregem? “Simpel, ik heb hier zelf nog als bakker gewerkt onder de vorige eigenaar. Dat is ondertussen meer dan tien jaar geleden. En mijn zus woont nog altijd in Zulte, dus van haar hoorden we dat het gebouw te huur stond.”

Een buitenkans

Het koppel twijfelde niet lang om de sprong te wagen. “Ik heb de toptijden van Prestige nog meegemaakt en dat willen we hier opnieuw klaarspelen. Verfijnde en kwalitatieve producten, daar staan wij zelf ook voor. De combinatie met de andere zaken zal weliswaar niet eenvoudig zijn, maar het is een buitenkans”, gaat Meinrad verder. “Mijn vrouw zal de bestaande bakkerijen runnen, terwijl ik in het begin vaak in Waregem zal zijn.”

Nog vijf vacatures

Meinrad en Elke zijn trouwens nog op zoek naar personeel. “Er waren zes vacatures en ondertussen is er al eentje ingevuld. Een van de bakkers die hier 18 jaar gewerkt heeft, keert terug.”

Het koppel hoopt de bakkerij tegen Pasen te openen. Patisserie Finesse zal dan dagelijks van 7.30 tot 18 uur geopend zijn, met sluitingsdagen op maandag en dinsdag.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier