Gewezen Aviflora-zaakvoerder Marnick Goossens in ‘Durven Falen’ op Canvas

Marnick Goossens, samen met zijn twee jongste kinderen Alexander (rechts) en Maxim. © FODI
Redactie KW

Op woensdag 14 februari is de gewezen Ingelmunsternaar Marnick Goossens, ex-zaakvoerder van het Familiepark Aviflora, om 22 uur te zien in de Canvas-documentaire ‘Durven Falen’.

Op 1 juni 2000 opende Marnick het attractiepark Aviflora in Ingelmunster. Hij had grootse plannen, maar na enkele tegenslagen begon hij het moeilijker te krijgen om het hoofd boven water te houden. Op 15 april 2015 werd het faillissement uitgesproken door de rechtbank van Kortrijk. Eén dag later deed het gerecht de deur van Aviflora op slot.

Marnick had niets meer en beleefde een moeilijke periode, maar herpakte zich en begon eind mei 2015 te werken als buschauffeur bij De Reisvogel in Waregem. Momenteel werkt hij daar nog altijd. Vorig jaar in april werd Marnick opgebeld door Canvas om mee te werken aan het programma ‘Durven Falen’. Het duurde even vooraleer hij zijn goedkeuring gaf. In mei en juni 2017 volgden er opnames. “Ik zag al de documentaire. Ze brachten het goed in beeld, zoals ik het vertelde. Het is ook vaak emotioneel”, zegt Marnick, die nu in Lendelede woont.

Bijna drie jaar na het faillisement is Aviflora nog altijd niet verkocht en ligt het vroegere familiepark er volledig verwaarloosd bij.

(PADI)