Gesponsorde zonnepanelen op kleedkamers SK Geluwe zijn voorbeeld voor eersteklassers

Bart Tommelein kwam de eerste zonnepanelen die een sportclub plaatst inhuldigen. © EF
Redactie KW

Met de panelen wordt elektriciteit voor de kantine en kleedkamers geproduceerd.

Tweedeprovincialer SK Geluwe zocht een installateur om in de vorm van sponsoring 36 zonnepanelen te installeren boven op de kleedkamers. Daarmee wordt elektriciteit voor de kantine en kleedkamers geproduceerd. Elektriciteit die de club voor de kantine anders zelf moet betalen. De elektriciteitsfactuur voor de kleedkamers wordt door de stad betaald. Het gaat om een voorbeeldproject.

Donderdagmorgen kwam Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) op bezoek. “Jaarlijks betalen we drieduizend euro voor elektriciteit”, aldus voorzitter Nino D’Hellem. “We lieten uitrekenen dat dit nu zal dalen tot 250 euro.”

Ik hoop dat de Marc Couckes en Bart Verhaeghes dit voorbeeld volgen

De installatie van de zonnepanelen gebeurde dinsdag. Vrijdag wordt alles gekeurd. De firma Vercosolar uit Moorsele zorgde voor de installatie. De zonnepanelen in het Stadion Damien Feys in de Wervikstraat noemde minister Tommelein ‘een voorbeeld voor heel de voetbalwereld’. “Jullie zijn een voorbeeld voor heel Vlaanderen en daarop ben ik trots”, richtte hij zich tot het clubbestuur. “Ik hoop dat de Marc Couckes en Bart Verhaeghes (voorzitters van KV Oostende en Club Brugge, red) dit voorbeeld volgen.”

Tussen de stad, de club en de leverancier is vandaag ook een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier