Geschorste strandbars toch open dankzij procedurefout

De blauwe hemel brengt aardig wat volk naar Sun Beach, ondanks dat de uitbating eerst de deuren had moeten sluiten. (Foto JW)
Redactie KW

Maandag werd na een hoorzitting door het college beslist om drie strandbars te sanctioneren met een dag sluiting nadat ze hun uitbating langer openden dan toegelaten. Die schorsing werd alsnog ingetrokken door een administratieve procedurefout.

Salito Beach, Sun Beach en Bo Beach zouden vrijdag hun bar niet mogen openen. Begin juli zouden de overtredingen zijn vastgesteld door de strandpolitie en stadspersoneel, waarna de badkarhouders op de hoogte werden gebracht van een overleg waar nogmaals de pijnpunten werden herhaald. “Niemand op het overleg heeft ontkend dat hij soms het reglement heeft overtreden. Sommigen waren open tot 23 uur terwijl ze moeten sluiten om 20 uur waarna we de beslissing namen om drie badkarhouders een dag sluiting op te leggen op vrijdag 31 juli. Vier andere stranduitbaters hebben we een waarschuwing gegeven”, zegt schepen van Strandconcessies Björn Prasse.

De gesanctioneerde spraken bij de beslissing van broodroof en stemmingmakerij van de schepen. “Om op een goed blaadje te staan met de horeca op de Zeedijk”, klonk het. “Hoe dan ook gaan we er alles aan doen om vrijdag open te gaan. Een raadsman zal worden aangesteld en we laten zwarte vlaggen wapperen op de concessie.”

In navolging werden enkele administratief-procedurele onjuistheden vastgesteld. Een extra college werd hiervoor op donderdag 30 juli samengeroepen, waaruit het oordeel kwam om de schorsing van de vergunning van de strandbars in te trekken. “De intentie was er nooit om mensen te straffen. Het is enkel onze doelstelling de goedgekeurde gemeentelijke regelgeving te doen naleven. Als blijkt dat bij de toepassing ervan administratieve fouten gemaakt werden, willen we de zaak ook niet verder op de spits drijven met een juridische procedure”, vervolgt Prasse.

Het stadsbestuur gaf alle betrokken een formele verwittiging, waarna een toekomstige beslissing tot schorsing wel gevolgen kan hebben. “We vertrouwen erop dat het signaal dat de regelgeving gevolgd dient te worden, is aangekomen”, besluit de schepen. (JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier