Gert-Jan Declercq opent online slagerij De Butcher

Lisa Van Parys en Gert-Jan Declercq: “Als je 10 kilo biefstuk wil, kan dat.”©Wouter Meeus foto WME
Lisa Van Parys en Gert-Jan Declercq: “Als je 10 kilo biefstuk wil, kan dat.”©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Gert-Jan Declercq uit Ruiselede brengt met De Butcher een online slagerij op de markt. “De Butcher wordt een online vleesverkoop waar de mensen alle soorten vlees kunnen bestellen in gelijk welke hoeveelheid”, vertelt Gert-Jan. De webshop is sinds deze week open.

Gert-Jan heeft al sinds jongs af aan een passie voor het vlees en de slagerij. “Na mijn opleiding als slager ben ik aan de slag gegaan bij verschillende slagerijen in de buurt. Na enkele jaren ruilde ik mijn job als slager in voor een leven als vrachtwagenchauffeur met levend vee. Tijdens die periode heb ik zo goed als alle Europese landen doorkruist.” Maar de passie voor het vlees was er nog steeds bij Gert-Jan. “Samen met mijn vriendin Lisa Van Parys kwam ik op het idee om zelf een atelier op te starten. Die plannen hebben we concreet gemaakt en we zijn gestart met De Butcher.”

Online webshop

“De mensen kunnen echt van alles bestellen bij De Butcher. Als ze 10 kilogram biefstuk, hamburgers of cordon bleu willen, dan is dat mogelijk. Alles van vers vlees kunnen ze bij ons verkrijgen. Zowel kip, als rund en varken. Charcuterie bieden we nog niet aan, maar in de toekomst kan dat er zeker bijkomen. We zien wel hoe het loopt.”

De keuze voor een online webshop en niet voor een fysieke slagerij was meteen duidelijk voor Gert-Jan. “Ik doe dit als bijberoep, dus iedere dag in een slagerij staan, lukt gewoonweg niet meer voor mij. Ik werk zeker twee volle dagen als dispatcher bij een transportfirma, maar de andere dagen is het wat kalmer. Dus het is wel de bedoeling dat ik van woensdag tot vrijdag in mijn atelier kan werken.”

Gert-Jan wil ook de automatenshop promoten. “Het is niet alsof je een blikje cola uit een automaat haalt natuurlijk. Via de webshop kunnen de mensen zien wat er nog beschikbaar is en zo kunnen ze dan iets bestellen.”

Zelf varkens verkopen

De mensen die thuis varkens hebben, kunnen die ook verkopen aan Gert-Jan. “Wanneer iemand hun varkens naar het slachthuis brengt, kan ik dat eventueel gaan ophalen en versnijden naar de wens van de klant. Maar ze kunnen evengoed een half varken kopen bij mij aan een goede prijs en zeggen wat ze ermee willen doen. Als ze bijvoorbeeld dat varken in worst willen, dan kan ik dat doen.”

Gert-Jan heeft niet meteen een doel voor De Butcher. “We zien wel hoe het loopt. Het is natuurlijk afwachten of het concept zal aanslaan bij de mensen, maar ik heb er wel vertrouwen in.”

Gert-Jan verwacht wel veel van zijn concept Deel een koe/varken . “Voor de mensen is het qua prijs veel voordeliger dat ze een volledig varken aankopen, dan dat ze bijvoorbeeld naar de slager gaan voor vier worsten. Dat scheelt zeker vijf euro per kilo.” (JD)

Info: debutcher.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.