Gentse ontwikkelaar koopt Kortrijks Sint-Maartensziekenhuis

De voormalige Sint-Maartenskliniek. © JVGK
Redactie KW

De nv Divani, een filiaal van Immogra, heeft de campus Vercruysselaan van AZ Groeninge gekocht. Het Kortrijkse ziekenhuis deed enkele weken geleden al de campus Loofstraat van de hand.

AZ Groeninge, campus Vercruysselaan is in de volksmond beter bekend als het Sint-Maartensziekenhuis. De voormalige campus van ongeveer 14.000 vierkante meter is gelegen in de Burgemeester Vercruysselaan en werd in 1953 opgericht door de vzw Kliniek Sint-Maarten. In de loop der jaren kreeg de kliniek er eaan aantal zijvleugels bij. Maandag raakten AZ Groeninge en de nv Divani het eens over de verkoop. Het bedrag dat betaald werd, is niet bekend.

Geen concrete plannen

Bij Divani, een filiaal van projectontwikkelaar Immogra, is bovendien te horen dat er nog geen plannen zijn met de site. “Er zijn verschillende mogelijkheden. We zullen die de komende maanden bekijken en dan een beslissing nemen.” Immogra ontwikkelt in Kortrijk ook de site van de voormalige Broelschool.

Enkele weken geleden kwamen AZ Groeninge en Compagnie Het Zoute Real Estate tot een akkoord over de campus Loofstraat of het voormalige ziekenhuis Maria’s Voorzienigheid. Op de site van 36.000 vierkante meter komen luxeflats, woningen en kantoren. Het park is beschermd en blijft behouden.

Reepkaai

AZ Groeninge heeft nu nog twee campussen: campus Kennedylaan en campus Reepkaai. Die eerste is de hoofdcampus, in de tweede zijn de palliatieve eenheid en de revalidatiediensten gevestigd. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier