Gentse burgemeester zegt dat “Brugge jaloers is op ons stadion”

© BELGA
Redactie KW

“Advocaat Walter Van Steenbrugge kletst uit zijn nek en kent het dossier niet goed”, zegt de Gentse burgemeester Daniel Termont.

Die uitspraak deed hij op VTM Nieuws nadat enkele supporters van Club Brugge via Van Steenbrugge een klacht hadden ingediend bij de Europese Commissie. De advocaat vindt dat voetbalclubs Anderlecht en AA Gent voordelen halen uit de subsidies voor hun stadion, respectievelijk het toekomstige Eurostadion in Brussel en de Gentse Ghelamco-arena. Volgens Van Steenbrugge zijn in Gent zowel de stad als bijvoorbeeld watervoorzieningsmaatschappijen “bijzonder scheutig geweest met kredieten, garanties…”

Manoeuvres

“Dat is pure jaloezie in Brugge”, luidt het bij Termont, “omdat zij er niet in slagen een voetbalstadion gebouwd te krijgen. Wij staan recht in onze schoenen, ik maak me geen zorgen. We hebben een goed dossier, dat op voorhand juridisch is afgetoetst.”

Brussels schepen van Sport Alain Courtois reageerde donderdag ook al kort in Het Journaal. “Er zijn altijd manoeuvres van mensen die tegen het stadion zijn. Het is zijn recht om naar de Europese Commissie te gaan en ik wens hem veel succes.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.