Genomineerden voor Roeselare Awards op 12 juni in Trax zijn bekend

Het Awardscomité in iets socialere tijden.© Stefaan Beel
Het Awardscomité in iets socialere tijden.© Stefaan Beel
Peter Soete

De Roeselare Awards 2020 zien er dit jaar compleet anders uit. Niet alleen heeft de organisatie de datum verschoven van eind januari naar 12 juni, ook de organisatie én omkadering ziet er (noodgedwongen) anders uit. Maar de Awards-categoriën blijven wel overeind en er komt zelfs een Award bij.

“Dat de editie van 2020 een speciale editie zou worden, weet iedereen al een tijdje”, steekt Award-voorzitter Kris Declercq van wal. “We hebben de oorspronkelijke datum van eind januari verschoven naar 12 juni in de hoop dat iedereen tegen dan al gevaccineerd zou zijn en dat ‘normale feesten’ weer zouden mogen. Het ziet er nu naar uit dat dit misschien nog niet het geval zal zijn. Half mei zal de regering misschien al kunnen zeggen wat mag en wat niet mag en aan de hand daarvan kunnen we nog schakelen.”

“Er komt op 12 juni zeker een digitale editie maar zoals gezegd, als we kunnen upscalen , zullen we dat ook doen. Ik verklap geen geheimen dat de rode draad van verleden jaar ‘zorgen voor elkaar’ is. En ook in de verschillende nominaties zien we dit thema vaak terugkeren. Speciaal voor 2020 hebben we zelfs een nieuwe Award in het leven geroepen: de Deure Doen-Award is speciaal voor diegene die zich in 2020 heeft ingezet om positief te blijven en zich te blijven inzetten, ondanks de coronacrisis.”

Genomineerden

Voor de Award Deure Doen werden volgende personen genomineerd: Henk De Gheldere van Jeanien/Verne, Steve Desseyn van Mr Steve en Ann-Sofie Vandeputte van Limohnade. In de categorie Marketing gaat het tussen de drie volgende genomineerden die vooral op sociale media veel van zich lieten horen: All-Bouw, Mania-K en Bistro Le Nord. De genomineerden voor Nieuwbouw en Renovatie kunnen nu nog niet worden meegedeeld. De juryleden hebben nog niet alle projecten kunnen bezoeken en pas in mei verwacht het comité de definitieve genomineerden. Voor het Bedrijf van het jaar komen volgende bedrijven in aanmerking: Zoutman, Merchandise Essentials en Maxicon. Voor Handelaar van het jaar gaat het tussen Jackelyn op De Munt, bloemenzaak Rozenbach en Veloman uit Rumbeke. In de categorie Starter van het jaar , die maximum drie jaar mag begonnen zijn, komen volgende zaken aan bod: Sales4Bio dat klanten begeleidt in de biologische zakenwereld, Trustor dat klanten helpt op het vlak van nalatenschappen en Bureau Clodette dat toch enkele speciale accenten legt in printpubliciteit, krijt- en muurtekeningen.

Voor de Award Persoonlijkheid van het jaar kan gestemd worden op volgende tien genomineerden: de medewerkers van de zorg, dokter Hans Kluge (WHO), De Mantel, onze welzijnsverenigingen, G-voetbal Club Roeselare, KSVR jeugd, atleet Alexander Doom, ondernemer Jurgen Ingels, professor Mathieu Vinken en de horeca RSL. Er volgt geen stemming op 12 juni om de uiteindelijke winnaar aan te duiden. De winnaar wordt aangeduid via de deelnameformulieren in De Weekbode en De Streekkrant en online via de website van de Awards.

Er komt dit jaar ook een Lifetime Achievement Award en die gaat naar Cecile Rapol. Zij was de grote bezieler van het Vrouwenhuis maar zet zich ook vandaag nog steeds in voor onder meer vluchtelingen en minderbedeelden.

Awards praktisch

“Het is natuurlijk uiterst moeilijk om de Awards 2020 praktisch te organiseren”, vertelt Serge Gobin. “We weten niet wat zal kunnen en wat niet. We voorzien alvast enkele formules voor 50, 100, 200 of 400 personen en hebben voor een nieuwe locatie gekozen waar we zowel binnen als buiten terecht kunnen. In Trax hebben we veel plaats en is alles voorhanden om coronaproof te organiseren. Ook als we volledig moeten streamen, kan dat zonder problemen vanuit die locatie. Er komt wel een kaartenverkoop: de genomineerden en hun partner komen eerst aan de beurt en indien er uitbreiding mogelijk is dan krijgen hun klanten en vrienden ook de kans om kaarten te kopen. Ook op het artistieke en culinaire vlak komt er vernieuwing maar ook dit zal op hetzelfde hoogstaande niveau zijn als alle andere edities.”

www.roeselare-awards.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.