Genieten van uitzichten tijdens culinaire koetstochten

Geffrey Moerman, Valerie Vanherzeele en de kinderen Leonie en Vic. (gf)
Redactie KW

Valerie Vanherzeele en Geffrey Moerman uit Waregem verzorgen sinds deze zomer culinaire koetstochten. Ze delen daarmee hun passie voor paarden en voor de keuken met het brede publiek. Ook in coronatijden kunnen ze actief blijven.

Uitvalsbasis is de hoeve Moerman aan de Kruishoutemseweg 138. Het ‘hof’ wordt daarmee door de zesde generatie bewoond.

Valerie (34) is afkomstig uit Wortegem-Petegem en studeerde kantoor en verkoop. Ze werkte aanvankelijk in de horeca en deed ervaring op bij Boskant Tiegem en Cappuccino Waregem. Ze werkt momenteel als administratief bediende bij Thermote en Vanhalst.

Geffrey (33) is een geboren en getogen Waregemnaar en studeerde mechanica. Hij werkt als receptionist bij de vrachtwagenafdeling van garage Mercedes Ghistelinck Waregem.

Jumping en mennen

“Mijn vader Gerard reed in zijn jonge jaren jumping en was een succesvol ruiter. Na zijn actieve carrière sloeg zijn paardenmicrobe over op het mennen”, vertelt Geffrey. “Hij organiseerde koetstochtjes voor de familie en ik kreeg op jonge leeftijd reeds de leidsels door. Mijn liefde voor het mennen was meteen groot.”

“Ik heb dan weer een enorme passie voor koken, bakken en horeca”, sluit Valerie aan. “We vonden dan ook dat we onze beide passies perfect konden bundelen door het organiseren van ontspannende koetstochten met een verzorgde picknick in de velden van de Vlaamse Ardennen.”

Veilige omstandigheden

“Corona verandert ons leven”, zeggen ze beiden in koor. “We zorgen er dan ook voor dat alles in de veiligste omstandigheden plaatsvindt. Mondmaskers zijn steeds verplicht en handgel is overal aanwezig. Deelnemers komen in hun eigen bubbel en er is geen vermenging tussen de menners en de groepen die meerijden. Een afstand van minstens anderhalve meter is daarbij de norm. Wanneer mensen opteren voor een picknick in de velden, wordt een mand meegenomen op de koets. Enkel ter plaatse kan de inhoud worden ontdekt.” (PPW)

Info en reserveringen: www.koetstochtenmoerman.be, koetstochtenmoerman@gmail.com, 0497 61 89 55.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier