Generatiewissel in Raad van Bestuur Beaulieu International Group

Het jaar 2021 begint voor Beaulieu International Group met een generatiewissel. Francis De Clerck, bestuurder en familiale aandeelhouder van Beaulieu International Group (B.I.G.) wordt in de Raad van Bestuur opgevolgd door zijn dochter Caroline De Clerck.

Caroline De Clerck volgt haar vader Francis op in de Raad van Bestuur.© GF
Caroline De Clerck volgt haar vader Francis op in de Raad van Bestuur.© GF

Caroline De Clerck heeft een master in Handelswetenschappen en is sinds 2010 actief bij de Ideal Group, waar zij gedurende de jaren verschillende functies heeft opgenomen. Zo werkte ze onder meer enkele jaren in Duitsland bij de Automotive divisie van dit bedrijf. In 2018 werd Caroline De Clerck bestuurder bij Ideal Group.

Met deze wissel wordt de toetreding van de derde generatie tot het familiebedrijf een feit en kunnen bedrijf en de familie zorgen voor stabiliteit en continuïteit van activiteiten en werkgelegenheid.

Professionalisering

In 2019 werd ook al een stap gezet naar verdere professionalisering van het bedrijf. De Raad van Bestuur werd toen verder uitgebreid met vier externe bestuurders, allen met een lange ervaring in bedrijfsvoering. Deze nieuwe bestuurdersstructuur onderschrijft de toekomststrategie en draagt bij tot de realisatie van de beoogde duurzame groei.

De Raad van Bestuur van Beaulieu International Group bestaat nu uit Stephan Colle, Co-President B.I.G., Luc De Clerck, Caroline De Clerck, Johan Lambrecht, Bart Deconinck, Barbara De Saedeleer, Jan Vander Stichele en Peter Vandekerckhove, de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur.

B.I.G. dankt Francis De Clerck voor zijn 40 jaar activiteiten binnen de groep, zijn engagement, kennis en expertise. Hij blijft evenwel betrokken bij het bedrijf als familiale aandeelhouder. (red.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.