Gemeentelijke diensten in Wevelgem hele dag dicht door staking

Redactie KW

Uit solidariteit met de stakers zijn de gemeentediensten van Wevelgem de hele dag gesloten.


“De staking wordt goed opgevolgd”, aldus Hans Masschelein van ACV. “Zo zijn er in het gemeentelijk depot slechts twee mensen aanwezig, en zijn het zwembad en de sportdienst dicht. In het OCMW zijn er weinig of geen stakers, maar hier mikken we op de nationale staking van 15 december. Ze maken daar nu al plannen om die dag met weekendshifts te werken.”

Hans Masschelein geeft nog mee dat hij de mensen niet hoefde te overtuigen. “We merken dat heel veel mensen ons om informatie komen vragen. Ik denk nu heel specifiek aan wat die maatregelen voor de zwaksten in onze maatschappij zullen betekenen. Ik denk ook aan de vermindering van de subsidies voor de Gesko’s. Het lijkt er niet op dat er ontslagen zullen vallen in Wevelgem, maar ik vermoed dat ze hun budget toch zullen moeten herbekijken en misschien ergens ook zullen moeten besparen.”

De gemeentesecretaris Kurt Parmentier voegt er aan toe dat de bibliotheek en het cultuurcentrum wel open waren. “In het gemeenteloket werkten ze met gesloten deuren wegens gebrek aan personeel.”

Gemeentelijke diensten in Wevelgem hele dag dicht door staking


De gemeentelijke basisschool koos vandaag trouwens ook voor sporten op de speelplaats. “Normaal moesten de leerlingen vandaag gaan zwemmen maar toen we hoorden dat het zwembad dicht was, hoopten we binnen te kunnen in de sporthal”, klinkt het. “Die is nu ook gesloten, dus wordt het sporten in open lucht…”

(CR – Foto’s CR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.