Gemeente Middelkerke roept handelaars op om ook aan huis te leveren

Elke Markey en Natacha Lejaeghere. © (foto LC)
Paul Bruneel

Het gemeentebestuur van Middelkerke lanceert een oproep naar de plaatselijke handelaars om boodschappen aan huis te leveren.

“In onze gemeente zijn er heel wat oudere en minder mobiele mensen die niet meer of moeilijk tot aan de winkel geraken”, aldus schepen Natacha Lejaeghere (Lijst Dedecker). “Voor hen zijn de thuisleveringen heel interessant. Reeds een 25-tal handelszaken doen hieraan mee.”

De schepen roept de handelaars op om zich te laten registreren als thuisleverende winkelier. De mensen die van deze diensten gebruik willen maken, kunnen de handelszaken terug vinden op de website www.middelkerke.be/handelaars-leveren-aan-huis.

Het gemeentebestuur ijvert er voor om bij nieuwbouwprojecten in de centrumlocaties winkel- of dienstenruimtes te voorzien op het gelijkvloers. Niet enkel de winkels en handelszaken staan hoog op de agenda genoteerd, ook de dagmarkten zullen verder worden gepromoot. In Middelkerke is er de donderdagmarkt op het marktplein en de boerenmarkt op zaterdag, maar ook de weliswaar kleinere markt op maandag in Westende en op woensdag in Sint-Pieterskapelle. Er wordt nagegaan of er nog meer mogelijkheden zijn om andere lokale dagmarkten te laten plaatsvinden. (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.