Gemeente helpt horeca bij contacttracing

© (Foto Pixabay)
Redactie KW

Sinds 25 juli moeten horeca-uitbaters de gegevens van hun klanten 14 dagen bijhouden in het kader van contacttracing. Zo kunnen de juiste mensen bij een besmetting van Covid-19 sneller gewaarschuwd worden. Het Zonnebeekse gemeentebestuur wil uitbaters helpen.

“Om onze horeca-uitbaters te ondersteunen en te ontlasten bieden we als gemeente gratis een beveiligd systeem aan waarmee uitbaters gegevens kunnen verzamelen”, aldus schepen van lokale economie Ingrid Vandepitte. ” Het systeem verloopt volledig digitaal en is erg gebruiksvriendelijk”.

Schepen van IT en digitalisering Koen Meersseman is tevreden dat deze digitale oplossing op korte termijn werd ontwikkeld. “Het principe is simpel. Klanten bezoeken één van onze horecazaken en scannen een QR-code die we per handelszaak personaliseren. De code leidt hen naar een digitaal invulformulier waar ze hun gegevens kunnen achterlaten. De gegevens worden 14 dagen bewaard en daarna vernietigd. Test iemand positief, kan de gemeente perfect achterhalen waar en wanneer de persoon in Zonnebeke overal is langs geweest. Zo is het niet enkel een service naar de horeca, maar ook echt een middel om onze bevolking beter te informeren en aldus te beschermen.”

Deze week krijgen alle horeca-uitbaters hun gepersonaliseerde codes en affiches toegestuurd. “We hopen dus dat zoveel mogelijk uitbaters mee op de kar springen, zodat de bezoeker overal op dezelfde manier zijn gegevens achterlaat. Zo verloopt de gegevensverzameling in onze gemeente uniform en kunnen we korter op de bal spelen”, besluit schepen van lokale economie Ingrid Vandepitte.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier