Gemeente deelt vijf euro uit per Gemeentebon van 25 euro

De gemeente Hooglede lanceert de Gemeentebon om de lokale economie te ondersteunen. Het zet de bewoners aan om meer lokaal te kopen, mede dankzij de tijdelijke toeslag van 5 euro per bon van 25 euro.

Frederik Sap lanceerde begin deze maand de Gemeentebon bij de lokale handelaars. © JT

“Elke inwoner van onze gemeente ontvangt vier codes waarmee een Gemeentebon met toeslag kan aangekocht worden,” verduidelijk schepen voor Economie Frederik Sap (Allen 8830). “Een bon kost 25 euro en met de toeslag is die 30 euro waard. Elke inwoner kan met die codes dus vier bonnen kopen en zo 20 euro toeslag krijgen. Deze regeling geldt tot 30 april 2021 of tot het budget van 50.000 euro aan toeslagen overschreden is. De bon is na aankoop één jaar geldig, het bedrag moet niet in één keer besteed worden en kan bij meerdere handelaars gebruikt worden.”

Maro Groenten en Fruit is één van de deelnemende zaken. Ann-Sophie Buyse is alvast enthousiast: “Ik denk wel dat dit voor extra klanten kan zorgen. De laatste dagen kregen we alvast al een paar keer de vraag over de Gemeentebon van onze klanten.”

De Gemeentebon kan aangekocht worden via www.hooglede.be/gemeentebon. Je vindt er ook een overzicht van de deelnemende handelaars.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.