Gemeente bedankt inwoners om lokaal te kopen

Schepen Raf Deprez bracht zelf de 'bedankt-stickers' aan. © GJZ
Redactie KW

De lokale handelaars werden zwaar getroffen door de wekenlange sluiting van hun zaak tijdens de coronacrisis. Na de opening van de winkels werd via diverse kanalen opgeroepen om lokaal te kopen en zo de plaatselijke handelaars een steuntje te geven. Die oproep werd goed gevolgd. Het gemeentebestuur bedankt iedereen via grondstickers met de tekst ‘Bedankt om lokaal te kopen. Hou het veilig’.

“Het is niet de bedoeling om overal stickers te kleven, maar met een 50-tal klevers verspreid over het centrum van Zwevegem en de deelgemeenten, willen we toch de mensen bedanken omdat ze lokaal kopen”, aldus schepen van Lokale Economie Raf Deprez.

De schepen bracht zelf alle stickers aan. “Het leek me beter om zelf te stickers te kleven, omdat ik dan ook eens bij diverse handelaars kon binnengaan om te vragen hoe zij de situatie ervaren. Uit die ontmoetingen blijkt dat men nu toch meer bij de plaatselijke handelaars langsgaat om boodschappen te doen. Daar zijn we uiteraard heel tevreden over.” Ook de stickeractie van de gemeente werd door de handelaars als positief ervaren.

Sporten

Raf Deprez is ook tevreden over het opnieuw opstarten van de wekelijkse marktdag op het Toyeplein. “Zowel de markt vorige week dinsdag als deze week verliep heel goed. Er dienen uiteraard bepaalde veiligheidsvoorschriften in acht genomen te worden, maar zowel van bezoekers als van marktkramers kreeg ik positieve reacties over het verloop van de markt.”

Raf Deprez is ook schepen van sport, en ook daar is er beweging. “We faciliteren clubs en verenigingen door het aanbieden van geschikte buitenterreinen. Zo kunnen vooral de verenigingen die normaal binnen trainen toch hun reguliere werking deels hervatten. Zo wordt er tegenwoordig ook rond het gemeentepunt gesport”, besluit Raf Deprez. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier