Gemaakt voor koeien, gebruikt om te zwemmen en ideaal tegen de hittegolf

Kimberly en David in een van hun twee stock pool tanks in hun tuin in Waregem. © OV
Olaf Verhaeghe

Relaxt dobberen in een drinkbak voor koeien en dat in je eigen tuin. Het klinkt vreemd, maar het is hipper dan ooit. Dankzij David Desmet en Kimberly Neirynck kan heel Europa genieten van dé hype in de VS: stock tank pools. Stevig, verfrissend en duurzaam. De ideale oplossing nu zwembaden overal uitverkocht zijn en de hitte ons land in de tang heeft. “Geef toe, het ziet er toch cool uit?”

Stap de tuin van het Waregemse koppel David Desmet (38) en Kimberly Neirynck (32) binnen en ze springen meteen in het oog. Eén groot rond metalen zwembad en een kleiner ovalen exemplaar. In de Verenigde Staten zijn de zogenaamde stock tank pools al langer een begrip. En als enige officiële partner op het Europese vasteland van de Amerikaanse producent Hastings zijn David en Kimberly van TANKKD helemaal overtuigd. “Ik was meteen verliefd toen ik het bij Jani TV via Instagram zag passeren”, glimlacht Kimberly die werkte als marktkraamster. “Geef toe, het ziet er toch cool uit?”

Oorspronkelijk zijn de robuste gegalvaniseerde metalen bakken bedoeld als drinkkuipen voor het vee op de uitgestrekte weiden in Nebraska en enkele omliggende staten. Maar de jongste jaren zagen creatievelingen almaar meer mogelijkheden.

“De grootste kunnen dienen als zwembad, om te relaxen, rustig wat rond te dobberen”, zegt David, militair van beroep. “De kleinere exemplaren kan je perfect gebruiken als ijsemmer bij een barbecue of als bloembak. Vorig jaar trokken we naar de States, met het idee om samen te werken met de producent. Je moet soms eens durven, hé. (lacht) Wij hadden eigenlijk meteen een heel goede klik met Hastings en vonden snel een akkoord om als partner op te treden in Europa. Intussen hebben we al enkele resellers in België en Nederland. Daar komen binnenkort ook Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en hopelijk Italië bij.”

Gemaakt voor koeien, gebruikt om te zwemmen en ideaal tegen de hittegolf
© OV

In vergelijking met de populaire blauwe tuinzwembaden bieden de metalen bakken volgens Kimberly en David tal van voordelen. “Niet alleen qua uitstraling, maar ook qua duurzaamheid en kwaliteit”, zegt Kimberly. “Ze zijn gemaakt om koeien en paarden te trotseren, dus kunnen wel wat verdragen. Een Hastings kan perfect tien jaar en langer mee, ook al laat je die in de winter buiten staan. Je hebt ook niet ontzettend veel plaats nodig, voor een stadstuintje of zelfs voor een terras aan een appartement bestaan er oplossingen. We zijn trouwens aan het nadenken over warmtepompen zodat je ze ook ‘s winters als hot tub kan gebruiken.”

“Sinds onze ‘tank’ er staat, zitten onze kinderen er bij de minste zonnestraal in” – David Desmet, Tankkd

“Wij verkopen de basis, eventueel met filters en pompen, en geven de klanten zo de mogelijkheid om zelf creatief aan de slag te gaan. Met een aangebouwde lounge of zelfs maar een likje verf geef je je hele tuin in één klap extra cachet. Ook onze drie kinderen, James, Jack en Maxim, zijn overtuigd”, aldus David nog. “Vroeger hadden we zo’n blauw zwembad, daar zaten ze af en toe wel in. Maar sinds onze ‘tank’ er staat, vind je hen bij de minste zonnestraal in het water. Door het metaal warmt het water trouwens sneller op en blijft het ook langer mooi warm.”

Influencers uit binnen- en buitenland hangen intussen quasi dagelijks aan de telefoon, op zoek naar een samenwerking met TANKKD. “De baden zijn zodanig hot, het is onvoorstelbaar. In Amerika moet je al zeker 12 weken wachten na je bestelling en ook hier kunnen we de vraag amper volgen”, zegt David. “Het is zot hoe het loopt, dit hadden we nooit verwacht.”

Een stock tank pool van TANKKD kost tussen de 465 en 1.170 euro, afhankelijk van het model en de grootte. De grootste hebben een diameter van bijna 2,5 meter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier