Gekke fietsjes van Velodroom in Blankenberge blijven binnen door de hitte

© WK
Redactie KW

De Lustige Velodroom, de bekende toeristische attractie met de ‘gekke fietsjes’ aan de Blankenbergse zeedijk, sloot zaterdagmiddag opnieuw de deuren vanwege de extreme hitte. Ook de komende dagen blijft de piste ‘s middags dicht. “Ongezien in ons 87-jarige bestaan, en het was al zo’n rampenjaar”, zucht uitbater Thierry Monbaliu.

De velodroom kreunt onder de hittegolf van dit weekend dagen. “Opendoen heeft nu gewoonweg geen zin. De mensen zitten allemaal op het strand”, zegt uitbater Thierry Monbaliu. Z’n gekke fietsjes bieden inderdaad weinig verkoeling. “Je verbrandt je billen, en met die mondmaskers is het ook al niet echt verantwoord. De mensen zouden onwel worden“, aldus Thierry, die er door corona ook al een slecht voorjaar op had zitten.

“Het zijn frustrerende tijden, maar voor mijn klanten probeer ik positief te blijven. Ik moet wel. Maar het is niet gemakkelijk om te blijven lachen. Ik voel me zoals die clown die liever eens goed zou huilen“, klinkt het.

Vandaag gaat de piste wel om vijf uur weer open. “We hopen dan nog een graantje mee te pikken van de badgasten die van het strand komen. Maar terwijl de strandbars nu goede zaken doen, is amusement zoals dit voor de mensen bijzaak met zo’n weer. Wij zitten echt in de overlevingsmodus“, aldus een ontmoedigde Thierry Monbaliu.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier