Geitenboerderij zet exclusief de deuren open voor blik op ‘melkcaroussel’

Laurette Ingelbrecht

Stephan Blontrock en Johanna Snauwaert laten hun nieuwe melkcarrousel zien tijdens de opendeur op hun melkgeitenbedrijf in Ettelgem.

Er is al jaren vraag naar toelating om het bedrijf van Stephan en Johanna eens te bezoeken, maar door de ziektegevoeligheid van geiten lieten de uitbaters dit tot nu toe niet toe. Op zaterdag 18 juli houden ze voor de eerste en ook enige keer nu toch een open deur, een gelegenheid om de geitjes vanop afstand te bewonderen en de indrukwekkende melkcaroussel te bekijken.

Het melken van 1.100 geiten duurt dagelijks 3,5 uur. Om in 2016 naar 1.700 geiten te kunnen uitbreiden, moest het bedrijf investeren in een nieuwe melkmachine. Dat werd de melkcarrousel die in een nieuwe stal werd geïnstalleerd.

750 flesjes

Op de geitenboerderij worden ook regelmatig lammetjes geboren. “In een tijdspanne van twee keer zes weken kwamen 750 nieuwe geitjes bij ons ter wereld. We voeden die zelf met de fles“, vertelt Johanna. En al die geiten, groot en klein, kunnen de bezoekers op zaterdag 18 juli vanaf 10.30 uur tot 17 uur bewonderen. “We vragen wel uitdrukkelijk om de dieren niet aan te raken, want geiten zijn zeer gevoelig aan ziekten”, doet Stephan een oproep. “Maar iedereen is van harte welkom voor onze open deur. Er staan de hele dag ook drankjes klaar.”

Plaats van afspraak: de Pompestraat 32 in Ettelgem.

(LIN – Foto LIN)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van nu vrijdag

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.