Geheim van de eeuwige jeugd ligt verborgen in de Schipstraat in Diksmuide

Toen een paar vrienden een geschenkbon kregen voor een escape room, vonden ze het geweldig. Spannend, leuk en teambouwend: het werd een hobby en uiteindelijk begonnen ze te denken om er zelf eentje in mekaar te steken. Die is nu een feit: Aqua Vita, een duik van een uur in het mystieke Schotland, op zoek naar het eeuwige leven.

Vooraan Tony Pylyser en achteraan Chris van Rosmalen en Rika Robbe in een van de kamers van hun escape game Aqua Vita. Isabel Mylleville was er niet bij. © Foto ACK

Tony Pylyser (35) en Rika Robbe (35) uit Klerken en Isabel Mylleville (35) en Chris van Rosmalen (48) uit Langemark dokterden in de Schipstraat een eigen escape room uit. “Alles moest kloppen”, vertelt Tony. “Inrichting, verhaal, puzzels: het moest af zijn.”

“Omdat we samen al heel wat escape rooms deden, konden we de pluspunten meenemen en zagen we ook wat beter kon. Vanuit onze eigen interesse voor Schotland – en wie Schotland zegt, zegt meteen ook whisky – hebben we er een whiskyverhaal van gemaakt. De bezoeker krijgt een uur de tijd om de eerst gebottelde fles whisky, levenswater of aqua vita, te ontdekken en uit de kamers te ontsnappen.”

Het eeuwige leven

Het is een heel verhaal over hoe de eerst gebottelde fles whisky het eeuwige leven schenkt. Hoe die fles ook al jaren beschermd wordt door verscheidene organisaties zoals de tempeliers, de vrijmetselaars en niet te vergeten de Schotse clans. Maar ook over hoe de verschillende beschermers een druppel bloed in de whisky deden en hoe uiteindelijk de fles verstopt raakte.

“Onze escape room heeft een Schotse inslag, je moet een mythische fles whisky vinden”

Eerst moet je een traliehek zien open te krijgen. Zo raak je binnen en loodsen cryptische tips je naar de volgende kamer. Puzzels, raadsels, logisch en soms out of the box denken brengen de bezoeker uiteindelijk naar de fles en de uitgang. Alles samen moet dat een spannend en uitdagend spel opleveren vol verrassingen, uniek in Diksmuide en de regio.

Controlekamer

“Groepen van twee tot zes personen kunnen hier terecht, kinderen zijn welkom vanaf 10 jaar onder begeleiding van volwassenen”, vertelt Chris. “Wie niet kan ontsnappen binnen het uur, hoeft niet te vrezen: wij volgen alles vanuit de controlekamer en kunnen tips geven. Lukt het helemaal niet, dan gaan we zelf de mensen bevrijden.”

“We zetten hoofdzakelijk in op beleving, ontspanning, samenwerken en we willen dat de mensen hier met een goed gevoel weggaan. Nadat ze uit de escape room ontsnappen, kunnen ze nog wat blijven napraten en vragen we ook om hun reactie op de muur te plaatsen. Voor ons is dat een mooie herinnering aan de mensen die hier waren en ook een teken dat we goed bezig zijn.”

Volgend project

“Een escape room kan je op zich maar één keer ervaren. Omdat je alles al eens deed, zou een volgende keer de spanning en het leuke er af zijn”, vertelt Tony. “Maar geen nood: we zijn al aan een volgend project aan het denken. Dat zou hier in hetzelfde gebouw kunnen zijn – er is plaats genoeg – maar de plannen zijn nog niet concreet genoeg om nu al meer te vertellen.”

(ACK)

Info: Schipstraat 3/4, www.fantasticgames.be, www.facebook.com/fantasticgames.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.