Geert Bourgeois bij voedingsproducent Maselis : “Geen campagnebezoek”

© Foto SB
Redactie KW

Vandaag bracht Vlaams minister Geert Bourgeois een bezoek aan het voedingsbedrijf Maselis, aan de kop van de vaart in Roeselare.

Hij ontkende dat dit bezoek kaderde in zijn campagnetoer. “Zowel mijn collega Philippe Muyters als ikzelf zijn beleidsmatig al langer bezig met bedrijfsbezoeken. We willen ter plaatse in de bedrijven gaan horen wat hun noden zijn. Maselis NV is een mooi bedrijf, de 6de generatie Maselis al. Ze produceren op een verantwoorde en duurzame manier, zorgen voor hun eigen elektriciteit en warmte en hebben aandacht voor de buurt.”

Patrick Maselis was tevreden met zoveel lof, maar toch ook beetje teleurgesteld in het beleid, met name over de aanpak van de problematiek van het fijn stof. “Ik heb er problemen mee dat de milieuvergunningscommissie voor Roeselare normen voor fijn stof vast legt, die nog vijf keer lager zijn dan de normale normen”, zei Patrick Maselis. “Dat kwamen we pas te weten nadat we om fijn stof te filteren, een machine hadden gekocht die voldoet aan de normale normen, maar niet aan de voor Roeselare vastgestelde normen.”

Volgens minister Bourgeois zou in zo’n geval een afwijking mogelijk moeten zijn. “Ik ben in elk geval voorstander van meer rechtszekerheid voor de bedrijven, ook op het gebied van het milieu.”

Na het beleidsgesprek werd de minister door de directie rondgeleid in het bedrijf. (IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.