Geen tweede ster voor Likoké, Wout Bru verliest ster in Frankrijk

© Foto De Beeldfabriek
Redactie KW

Vandaag werd de nieuwe Michelingids voor Frankrijk voorgesteld. Wout Bru is zijn ster kwijt.

Piet Huysentruyt had in eerdere interviews al te kennen gegeven dat hij naar een tweede ster toewerkt voor zijn restaurant Likoké in Les Vans in de Ardeche. Vorig jaar behaalde hij zijn eerste ster, amper acht maanden na de opening. Dit jaar behoudt hij die ene ster.

Geen tweede ster voor Likoké, Wout Bru verliest ster in Frankrijk
© Foto VTM


© Foto VTM

Wout Bru en zijn van Roeselare afkomstige vrouw Suzy Jacques kregen geen goed nieuws. Hij verloor zijn ene Michelinster voor Maison Bru in Eygalières in de Provence. Van 2005 tot 2011 had het restaurant twee sterren. De chef verklaarde de jongste tijd in diverse interviews dat hij niet meer wakker ligt van die sterren.

In totaal zijn er nu 609 sterrenrestaurants in Frankrijk. Er zijn twee nieuwe restaurants met drie sterren : Pavillon Ledoyen in Parijs en La Bouitte in Saint-Martin-de-Belleville. Er verdwenen ook twee driesterrenrestaurants. Zeven zaken kregen een tweede ster, 37 kregen een eerste. Vijf gingen van twee naar één ster, 38 restaurants verdwenen uit de lijst met één ster. In 2014 telde Michelin in Frankrijk nog 610 sterrenzaken.

(MVM)