Geen proeverijen bij Wijnen Ignace, wel proefboxen

Wijnen Ignace is gestart met twee proefboxen. © MV
Redactie KW

Wijnen Ignace aan de drukke Ieperstraat in Geluwe is een speciaalzaak die al bestaat sedert 2008. De uit Ieper afkomstige Ignace Caulier bleef tijdens de coronacrisis niet bij de pakken zitten en startte onlangs met proefboxen.

“Van de nieuwe whisky’s, rums en cognacs die binnenkomen, maken we een box met proefflesjes van de sterkedrank”, vertelt hij. “Een box bevat drie verschillende proefflesjes van elk vier centiliter met telkens een gratis Glencairn-glas.”

Webshop

“De klanten kunnen hier nu niet meer proeven. Ik ken van veel mensen hun smaak en stuur hen een e-mail als er een nieuwe wijn binnen is. In het voor- en najaar organiseerde ik de vorige jaren hier en op verplaatsing een wijnproeverij. Er waren ook thema-avonden over gin, whisky, cognac en rum. In september had ik een tasting van Indische whisky voorzien”, aldus Ignace. “De verkoop van mousserende wijnen is ingestort, want er zijn geen feestjes en recepties meer door corona. De wijnboeren hebben geen verkoop en geraken in de problemen. Een drietal maanden geleden ben ik gestart met een webshop en die draait niet slecht.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier