Gasthuis 2.0 opent op Nieuwjaar de deuren in Kuurne

Katrien Bonte en Dirk Penoy doen er alles aan om de gastkamers van Gasthuis 2.0 klaar te krijgen tegen het einde van dit jaar. © BRU
Redactie KW

Katrien Bonte en haar man Dirk Pinoy die in de Gasthuisstraat 20 wonen, starten vanaf 1 januari 2020 met het project Gasthuis 2.0. Daarbij stelt het gastkoppel in hun woning twee gastenkamers ter beschikking met een keuken, badkamer met douche en toilet, een slaapkamer en een zithoek voor bezoekers van Kuurne die voor een of enkele nachten een onderkomen zoeken.

“Nu onze vier kinderen het huis uit zijn, kwam heel wat plaats vrij, waaronder twee heel ruime kamers”, vertelt Katrien. “Twee jaar terug ontstond het idee bij mijn man en ikzelf om iets met deze ruimte te gaan doen. Al snel gingen onze gedachten uit naar gastenkamers, waarbij toeristen of andere bezoekers van Kuurne een kleine studio kunnen huren bij ons, al dan niet met ontbijt. Momenteel krijgen beide kamers een totale make over, waarbij ook de nodige aandacht wordt besteed om de geschiedenis die de woning uitademt in ere te houden, gezien deze al sinds 1870 aan mijn familie toe behoort. Zo wordt om een van de muren van de keuken te behangen, oude kranten uit de jaren 1800 gebruikt die wij eerder per toeval op zolder aantroffen.”

Ook het logo waarvoor Katrien en haar man opteerden, is een knipoog naar de ouders en voorouders van Katrien die er zelf nog hebben gewoond en actief waren in de Vlasnijverheid. Daarnaast werd ook de naam niet zomaar lukraak gekozen, want het is ook een verwijzing naar het gasthuis waarover Kuurne destijds beschikte in de Gasthuisstraat. Een beslissing uit 1895 door burgemeester Iserbyt, die samen met de O.L.V. zusters Gasthuis van Poperinge besloot om een (al dan niet tijdelijke) opvang voor zieken en wezen uit te bouwen in Kuurne: Instituut de Heilige Familie. Hoewel Gasthuis 2.0 pas op 1 januari de deuren opent, hebben Katrien en haar Man Dirk nu al de eerste drie reservaties voor 2020 binnen. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier