Galloo stopt sponsoring: “Erg bittere pil om te slikken”

Pierre Vandeputte is ontgoocheld over de politieke ontwikkelingen in Menen en heeft daarom beslist om na 20 jaar te stoppen als voorzitter van Par-ky Menen. Ook stopt Galloo met de sponsoring van andere ploegen en evenementen. © CL
Redactie KW

Menen daverde op zijn grondvesten. Pierre Vandeputte, met in zijn kielzog Galloo, stopt als voorzitter van de volleybalploeg en trekt zich ook terug als sponsor voor andere ploegen en evenementen. Maar hoe hard treft deze beslissing de activiteiten in en rond Menen? We namen poolshoogte in de grensgemeente.

Franky Defever – Voorzitter cycling team Galloo-Zannata

“Meteen nadat de media het nieuws wereldkundig maakte, namen we contact op met Pierre. Het bleek al snel dat de beslissing geen enkele invloed heeft op de werking van onze ploeg, want Galloo blijft investeren in de jeugd. Wij zijn dan ook zowel trots als blij te kunnen zeggen dat we het volgende seizoen wederom als Galloo-Zannata zullen deelnemen aan de wielercompetitie. Het is dan ook erg jammer dat heel wat nieuwskanalen voor hun beurt hebben gesproken, het kon veel onnodige paniek vermeden hebben”.

Tim Lefevere – Woordvoerder Grensrock

“Als we eerlijk moeten zijn, kunnen we niet anders dan toegeven dat we de bui al hadden voelen hangen. Geruchten deden al langer de ronde en die waren natuurlijk ook aan ons oren gekomen, dus echt verbaasd zijn we niet helemaal. Dat neemt niet weg dat het wel een erg bittere pil is om te slikken, de bijdrage van Galloo aan ons festival was niet min. Menenaars hoeven niet te vrezen, Grensrock komt dit wel te boven en gaat ook gewoon door. Met onze ploeg waren we nog niet gestart aan onze sponsorronde, met dit gegeven gaan we nu een versnelling hoger schakelen. Ieder jaar valt er wel een sponsor weg of komt er eentje bij, voor dit jaar is het dus ook niet anders”.

“Veel mensen zijn schijnbaar al vergeten wat Galloo en Pierre voor hen en voor de stad hebben gedaan. We zouden hen dankbaar moeten zijn, zelfs nu ze de stekker eruit trekken.”

Patrick Soete – Voorzitter Sporting Club Menen

“Toen we het nieuws vernamen was het even slikken. Voor onze jeugdwerking verandert er op zich niet zo heel erg veel, maar het is vooral onze A-ploeg die dit gaat voelen. De firma Galloo was een stevige sponsor van de club, dus hun beslissing om de stekker eruit te trekken is een aanzienlijke domper. Dit betekent niet het einde van de club, maar het gaat ons wel heel wat werk vragen om nieuwe sponsors aan te trekken. In het huidige economische klimaat staan die nu niet bepaald in rijen aan te schuiven”.

Dirk Expeel – Secretaris KWSC Menen / Galloo Classic

“We zijn met Pierre rond de tafel gaan zitten in november, net zoals we ieder jaar doen, om de resultaten van de vorige evenementen te bespreken. Net zoals ieder jaar vroegen we dan ook of de medewerking voor de volgende editie in orde was en voor de eerste keer in de geschiedenis van onze samenwerking kregen we een negatief antwoord. De polemiek rond de verkiezingen van oktober speelde hierin een grote rol. Voor een organisatie zoals die van ons, die het moet hebben van de onbegrensde passie van het bestuur en de medewerkers, is dit vergelijkbaar met een doodsteek. We zitten binnenkort nog samen met het gemeentebestuur en de sportdienst van Menen, maar zoals de kaarten nu op tafel liggen is er 90% kans dat de klassieker Menen-Kemmel-Menen niet meer zal doorgaan. Het zal voor het eerst zijn, in het 104-jarig bestaan van de club, dat we geen klassieker meer zullen organiseren.”

“Wordt het een sabbatjaar, vinden we alsnog een nieuwe sponsor, gaat de stad ons hun medewerking verlenen? Het blijft koffiedik kijken in ieder geval. Boos ben ik in ieder geval niet. De firma Galloo en ook Pierre waren vele jaren steunpilaren voor heel wat organisaties. In tijden van nood stonden ze steeds klaar om menig evenementen drijvende te houden. Ik voel eerder plaatsvervangende schaamte wanneer ik de talrijke negatieve commentaren lees. Veel mensen zijn schijnbaar al vergeten wat Galloo en Pierre voor hen en voor de stad hebben gedaan. We zouden hen dankbaar moeten zijn, zelfs nu ze de stekker eruit trekken.”

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier