Ga bij Diego in Lissewege eens proeven van een Totti of een Del Piero

Diego Haems voor zijn zaak Armandos in de Gruttostraat. (foto Davy Coghe)
Diego Haems voor zijn zaak Armandos in de Gruttostraat. (foto Davy Coghe)
Redactie KW

In het witte polderdorp Lissewege kan je voortaan van woensdag tot en met zondag lekkere pizza bestellen bij Armandos. Tijdens het weekend is de zaak in de Gruttostraat zelfs ook over de middag open, voor het afhalen van pizza.

De man achter Armandos is Diego Haems. Zijn vader heeft een winkel vlak bij het Brugse Begijnhof, hijzelf had een zaak in Blankenberge, het ondernemen zit dus wel een beetje in de familie.

Toen Diego in Blankenberge werkte, kwam hij in Lissewege wonen. Daarna was hij enkele jaren aan de slag als havenarbeider, maar toen een concessie voor de havenbus niet werd verlengd en hij daardoor z’n job verloor, besloot hij meteen dat hij zelfstandig zou worden. Met een takeaway-pizzazaak. Waarom? “Het is een aanvulling op de twee frituren en de vele horecazaken die nu takeaway aanbieden in ons dorp”, zegt Diego.

Twintig jaar zoeken

Heeft hij eigenlijk wel iets met pizza’s? “Ik ben al twintig jaar bezig met het zoeken naar een goeie pizzadeeg om een bodem te maken en naar een lekkere saus. Dat is begonnen toen mijn favoriete pizzeria in Blankenberge sloot. Het is een passie gebleven. Ik heb veel pizza’s vergeleken, om bij te leren. Nu staan mijn pizza’s op punt.”

“Ik heb ervoor gekozen om ‘anders’ te zijn. De pizza’s zijn genoemd naar voetballers uit de gouden jaren, met onder meer Buffon, Del Piero, Armando, Totti… Ook voor het beleg kies ik vaak voor andere producten. Zo is er onder meer een pizza met broccoli. We hebben zestien soorten pizza er is voor elk wat wils.”

“In elk geval: het was bij de start tijdens het voorbije weekend meteen een groot succes. Mensen eten graag pizza met het hele gezin, én dat blijft betaalbaar.”

Veel toeristen

Nu doet Diego nog alles van thuis uit, maar als zijn onderneming een echt succes wordt, wil hij misschien wel een handelspand met enkele zitplaatsen, zodat zijn klanten ook ter plaatse kunnen eten. Daarvoor is er in Lissewege zeker een markt, vooral dankzij de vele toeristen die jaarlijks naar het dorp afzakken.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier