Frituur installeert prikkeldraad om te beletten dat supporters op het dak klimmen

Redactie KW

Een constructie met prikkeldraad moet Club-supporters zondag beletten om op het dak van frituur Carlos op De Platse in Sint-Andries te klimmen. “Twee jaar geleden richtten die hier duizenden euro’s schade aan. Dat willen we nu vermijden”, klinkt het.

Zondagmiddag staat de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. De politie aanschouwt de wedstrijd als een risicomatch. Maar zij zijn niet de enige die zich klaarstomen op de uitzinnige mensenmassa. Ook bij frituur Carlos op De Platse in Sint-Andries hebben ze hun voorzorgen genomen. Daar installeerde een aannemer vandaag een constructie met hout en prikkeldraad boven op het dak. De bedoeling: overenthousiaste fans beletten om op het dak van de frituur te kruipen.

Twee jaar geleden pakte Club de titel in eigen huis tegen de aartsrivaal uit Brussel. De spelersbus werd toen voor de wedstrijd verwelkomd door een uitzinnige meute fans. Kampioen kan Club zondag niet worden, maar bij winst kunnen de blauw-zwarten de titel wel al ruiken. En dus willen de supporters die warme ontvangst van twee jaar geleden herhalen.

Alleen hebben ze daar bij frituur Carlos – de barak op De Platse – minder fijne herinneringen aan. De dakklimmers richtten bovendien voor duizenden euro’s schade aan. En dus worden de drastische middelen ingezet. Het dak van de frituur werd vakkundig afgeschermd door ijzeren prikkeldraad. Fans die nog proberen om er op te klimmen, zullen bebloed van een kale reis terugkeren. “Het lijkt drastisch, maar wij willen niet nog eens zo’n kosten krijgen. Die constructie kost ook een aardige cent, maar het is toch beter dan weer beschadigingen te hebben. Het gaat wel om tijdelijke constructie. Van zodra die ‘zottigheden’ van het voetbal voorbij zijn kan het er weer af.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier