Frederik Van Lierde geeft looptraining bij Sport Lauwers

Het team van Sport Lauwers met Frederik Van Lierde. © CLL
Redactie KW

Als triatleet Frederik Van Lierde komt spreken, luistert elke sportieveling. Onlangs was hij te gast bij Sport Lauwers in Lauwe voor een looptraining en -analyse. Het event was binnen de kortste keren volzet.

“Het initiatief kwam vanuit Sport Lauwers en onze Academy”, stelt Jana, de derde generatie die de zaak van een frisse wind voorziet. “We proberen met onze zaak niet alleen de mensen aan te zetten om meer te gaan bewegen, maar laten hen meteen ook kennis maken met het beschikbare materiaal. Die hands-on approach is voor ons uitermate belangrijk.”

“Frederik Van Lierde hoeft geen voorstelling meer en we waren dan ook verheugd op zijn medewerking en deelname te kunnen rekenen. Alle beschikbare plaatsen waren in geen tijduitverkocht.” De avond bestond uit een wetenschappelijk luik, waar een podoloog het belang van degelijk schoeisel in beeld bracht en een praktisch luik. Samen met de Meense ereburger werden 4 rondes van 2,8 kilometer gelopen en kon kennis worden gemaakt met het materiaal dat hij gebruikte tijdens zijn deelnames aan de Iron Man. Zo’n 120 enthousiatelingen namen deel aan het loopevent. (CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier