Frederik Parmentier opent foodbar in dertiende-eeuws pand op Kraanplein in Brugge

Op zaterdag 28 oktober opent er een gloednieuwe horecazaak op het Kraanplein, in het hart van de Brugse binnenstad. Na maandenlange werken is Frederik Parmentier klaar om er in een historisch pand foodbar ‘huis de Cluuse’ uit te baten.

© SVV

Frederik Parmentier (40) is een vertrouwd gezicht in horeca-Brugge. Hij baatte enkele jaren De Kleine Nachtmuziek uit en werkt momenteel nog in ‘t Brugs Beertje. Na jaren van leegstand kocht zijn vijf jaar oudere broer Robrecht het gebouw op het Kraanplein 4. Een pand met een bijzondere geschiedenis die teruggaat tot… 1276. Twee eeuwen later kreeg het de naam ‘huis De Cluuse’.

“We hebben het gelijkvloers een complete make-over gegeven, zodat het dienst kan doen als horecazaak”, zegt Frederik Parmentier. “De houten plafondbalken zijn evenwel gebleven, want die vormen een belangrijk brok historisch erfgoed. Het hout komt uit Duitse bossen, die geveld werden tussen 1276 en 1279.”

Logisch dus dat de naam van de zaak ‘huis de Cluuse’ wordt. “Het wordt een foodbar”, legt Parmentier uit. “We hebben een open keuken gecreëerd, waar we de hele dag door, net als op Kookeet, gerechtjes van verschillende keukens – de Franse, maar net zo goed de Aziatische– zullen serveren.”

(svv)

Huis de Cluuse, gelegen aan het Kraanplein 4, zal open zijn van 11 uur tot 23 uur. De sluitingsdagen worden – onder voorbehoud – zondag en woensdag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.